Publică un anunț
piatasud.md

În municipiul Cahul ar putea fi creat un serviciu de transport public ecologic

În municipiul Cahul ar putea fi creat un serviciu de transport public ecologic
© poză simbol

La ședința Consiliului municipal Cahul din 6 aprilie, aleșii locali au introdus modificări în Strategia de Dezvoltare a municipiului Cahul pentru 2019 – 2025. 

Ajustările au fost făcute cu scopul corelării Strategiei cu „Planul operațional Local de dezvoltare a orașului – Pol de creștere” a municipiului Cahul (2022- 2027), aprobat prin decizia Consiliului municipal Cahul nr.1/27(17/27) din 25.03.2022. 

Astfel, analizând documentul aprobat, aleșii locali au adăugat 2 acțiuni în planul de implementare a strategiei, dar și au menționat Programul Național de dezvoltare a orașelor „Poli de creștere” drept potențial proiect pentru a fi finanțat în cadrul programului. 

Planul de acțiuni al strategiei conține 5 direcții strategice cu proiecte concrete pentru fiecare direcție, costurile estimative și sursele potențiale de acoperire a cheltuielilor. 

Astfel, potrivit modificărilor efectuate la planul de implementare, administrația locale planifică să investească sursele oferite în cadrul Programului „Poli de creștere” Construcția capitală a unei piețe agro-alimentare, planificată pentru anii 2023-2024, a cărei valoare este estimată la 15 milioane de lei. 

Totodată, la 40 de milioane de lei sunt estimate lucrările de Modernizare și extinderea sistemului de iluminat stradal pe întreg teritoriul municipiului Cahul: – str.Șcheia – str.V.Alecsandri, pr.Republicii – str.Doinelor – str.Dunării – şos Griviței; str.I.Spirin, str.A.Mateevici, str.N.Gribov,
str.Sanatoriului, s.Cotihana, sector Focșa ș.a. Proiectul ar urma să fie implementat în anul 2023, potrivit planului de acțiuni. 

Alte 95 de milioane de lei, Primăria mun. Cahul ar urma să le investească până în 2025 pentru Construcția unui Complex sportiv multifuncțional modern de importanță regională și Reparația capitală a Școlii sportive Nr. 1 și Nr.2 din mun. Cahul, (inclusiv renovarea bazinelor de înot și a sălilor de sport) din mun. Cahul. Drept sursă de acoperire a investițiilor fiind tot Programul Național de dezvoltare a orașelor „Poli de creștere”.

În total, planul de acțiuni cuprinde peste 90 de acțiuni concrete, o parte din acestea deja sunt implementate sau sunt în curs de implementare. 

Strategia de Dezvoltare a municipiului Cahul pentru 2019 – 2025 reprezintă viziunea adminstrației publice locale privind modul de dezvoltare a comunității până în anul 2025. Monitorizarea implementării acesteia este efectuată de un grup format din reprezentanții APL și societatea civilă.

Ce alte proiecte au fost incluse în planul de acțiuni pentru implementarea strategiei le puteți vedea aici

Articole similare