Publică un anunț
piatasud.md

4 minori cercetați penal pentru deteriorarea mai multor automobile /VIDEO

4 minori cercetați penal pentru deteriorarea mai multor automobile /VIDEO

Patru minori au fost reținuți pe urme fierbinți de polițiștii Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru deteriorarea geamurilor și sustragerea bunurilor materiale din automobile. Suspecții s-au dovedit a fi din r. Cahul, Criuleni și mun. Chișinău, cu vârstele cuprinse între 13 și 16 ani. Aceștia nu sunt la prima abatere fiind cercetați penal și contravențional pentru infracțiuni analogice .

Polițiștii au fost sesizați în dimineața zilei de 26 iunie, precum că un grup din patru persoane se plimbă printre automobilele ce sunt parcate în curțile blocurilor de locuit pe bd. Mircea cel Bătrân. La fața locului imediat s-a deplasat un echipaj al BPRO, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În urma verificării teritoriului cât și adiacentul unde au fost văzuți indivizii, polițiști au stabilit că au fost sparte geamurile de la mai multe unități de transport, fiind solicitată gupa operativă a Inspectoratului de Poliție Ciocana, pentru documentare.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că au fost sparte geamurile de la 8 automobile iar din două au fost sustrase bunuri materiale. Astfel, în urma măsurilor întreprinse suspecții au fost reținuți pe urme fierbinți de către echipajul BPRO și escortați la inspectoratul de poliție.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, totodată aceștia au mai comunicat că pe parcursul lunii iunie au deteriorat circa 20 de unități de transport, ce erau parcate în curțile blocurilor de locuit din sec. Ciocana.

În privința minorilor au fost pornite 2 cauze penale pentru furt și 26 de procese contravenționale pentru Distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor străine.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate, conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliția Capitalei recomandă proprietarilor unităților de transport: 

– Dotați autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce își dovedește întotdeauna eficiența;

–  Verificați dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiți autoturismul, chiar și pentru câteva minute;

– Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;

– Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;

– Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare; 

– Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.);

Articole similare