Publică un anunț
piatasud.md

5 cele mai frecvente greșeli în CV

5 cele mai frecvente greșeli în CV
© Businessman and resume.Job search and job interview concept idea.

Căutarea unui job poate fi destul de stresantă. Ca să reduci din grijile, pe care ți le provoacă această activitate, concentrează-te pe lucrurile, pe care le poți controla. De exemplu, ocupă-te de realizarea unui CV, care să cuprindă toate punctele tale forte.  Citește în continuare ce greșeli întâlnim cel mai des în CV-urile publicate pe delucru.md și pe care trebuie să le eviți, ca să ai un CV bun, cu mai multe șanse de angajare.

Sublinierea sarcinilor și nu a realizărilor

Lista de atribuții pentru postul de lucru electrician poate fi destul de lungă, dar nu trebuie să menționezi despre ea. Scrie despre ce realizări ai avut la job, ce abilități te-au ajutat să fii productiv(ă) în unele situații sau cum ai reușit să rezolvi o anumită problemă. Pentru ca CV-ul tău să iasă în evidență, ai grijă să vorbești despre toate aspectele, care te fac un angajat(ă) valoros/ valoroasă. 

  1. Scrierea unor minciuni 

De exemplu, când aplici pentru jobul de barista nu trebuie să adaugi experiență de lucru în restaurante de top, dacă nu ai lucrat acolo. Chiar dacă vei obține jobul, angajatorii vor înțelege în scurt timp că nu ai experiența de lucru, pe care ai menționat-o. Mai bine fii sincer(ă) și adaugă experiența, pe care într-adevăr o ai. Astfel, vei avea posibilitatea să demonstrezi că-ți dorești să crești în carieră și să evoluezi în companie.

  1. Neadaptarea CV-ul pentru locul de muncă la care aplici

Personalizează CV-ul în funcție de jobul unde vrei să te angajezi. Dacă aplici pentru joburi IT de acasă demonstrează că ai abilitățile necesare, ca să fii productiv(ă) de la distanță și menționează despre proiectele de succes, la care ai lucrat remote. Nu menționa în CV despre experiențele de muncă irelevante. De cele mai multe ori joburile la care ai lucrat în adolescență sunt incompatibile cu poziția la care aplici. Indică cele mai relevante și recente proiecte la care ai lucrat în partea de sus a CV-ului, ca să te asiguri că vor ieși în evidență. De asemenea, folosește cuvinte cheie și noțiuni potrivite industriei, în care vrei să te angajezi. Aceste acțiuni îți vor oferi  un avantaj mare față de alți candidați sau alte candidate și vei avea siguranța că CV-ul tău este unul memorabil.

  1. Menționarea studiilor la început

Dacă ai absolvit facultatea de curând, includerea acestui fapt poate fi un dezavantaj pentru tine. Angajatorii și HR managerii sunt mai interesați de competențele și de experiența ta decât de studiile, pe care le-ai absolvit. În loc de studii, adaugă mai multe detalii despre abilități și aptitudini profesionale, care sunt utile poziției. Totuși, dacă ai absolvit facultatea cu ceva timp în urmă, scrie pe scurt despre acest fapt. 

  1. Formatare greșită

Fonturile inconsecvente sau neobișnuit de mari par detalii minore, dar pot conta mult în luarea deciziei de către HR manager. De asemenea, trimite CV-ul doar în format .doc sau PDF, ca să nu fie respins de sistemul în care lucrează compania sau să nu se piardă informații relevante. Un alt aspect foarte important sunt greșelile gramaticale și de ortografie. Mai exact, ele nu trebuie să fie, indiferent pe care poziție aplici. Dacă îți par doar niște amănunte greșelile de ortografie și de gramatică în raport cu realizările, să știi că sunt un semnal roșu pentru managerul resurse umane. Acesta poate să considere că ești indiferent(ă) față de detalii, iar această atitudine va dăuna procesului de lucru. 

HR managerii recepționează zilnic zeci de CV-uri, iar în multe dintre ele se regăsesc greșelile enumerate. Ca să nu fii în aceeași situație, ai grijă să trimiți un CV bine creat, unde să se reflecte toată experiența ta, cât și abilitățile, pe care le ai. Atenția la detalii contează mai mult decât crezi și te poate ajuta să te angajezi la jobul mult visat.

Articole similare