Publică un anunț
piatasud.md

A închiriat o remorcă, iar la PTF Cahul a aflat că este cu nereguli

A închiriat o remorcă, iar la PTF Cahul a aflat că este cu nereguli

O remorcă ridicată la frontieră pe motiv că numărul de identificare (VIN) de pe șasiu nu coincide cu cel din certificatul de înmatriculare. Aceste nereguli în actele pentru o remorcă au fost depistate astăzi, 28 martie 2024, în punctul de trecere a frontierei Cahul. Până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii, remorca a fost indisponibilizată pe teritoriul Sectorului.

Pentru formalitățile de control la intrare în țară s-a prezentat un microbuz ce tracta o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. 

În cadrul verificării documentelor, dar și a examinării fizice a remorcii,  polițiștilor de frontieră le-a părut suspect numărul de identificare (VIN) din 17 caractere de pe șasiu, care diferenția cu cel din certificatul de înmatriculare. Din primele cercetări s-a constatat că locul destinat inscripționării numărului arată un grad înalt de uzură, dar și bănuială de modificare manuală.

La audieri, șoferul de 24 de ani, posesor al dublei cetățenii (MDA/ROU), nu a putut da explicații la cele depistate, deoarece a închiriat remorca și nu a făcut verificările necesare. 

Cercetările pe caz continuă.

Articole similare