Publică un anunț
piatasud.md

Al doilea lot de laptopuri este distribuit școlilor din țară

Al doilea lot de laptopuri este distribuit școlilor din țară

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a recepționat cel de-al doilea lot de 7600 de laptopuri din totalul celor zece mii, achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, finanțat de Banca Mondială, transmite MOLDPRES

La fel ca și primele 2400 de unități de tehnică, acestea vor fi transmise consiliilor raionale/municipale, care vor repartiza laptopurile către instituțiile de învățământ ce au raportat astfel de necesități în rândul elevilor.

“Laptopurile din primul lot au ajuns deja în raioanele și municipiile: Chișinău, Orhei, Ungheni și Căușeni. Repartizarea celui de-al doilea lot a început la 23 aprilie și va acoperi necesitățile din celelalte 31 de raioane/municipii din țară”, indică MECC. 

Potrivit ultimelor date, colectate de Ministerul Educaţiei prin Sistemul Informațional de Management în Educație (SIME), 9484 de elevi din clasele V-XII au nevoie de un calculator pentru a se conecta la lecțiile desfășurate online, informațiile fiind furnizate de către directorii instituțiilor de învățământ general. Prin urmare, această achiziție va acoperi integral nevoile elevilor din ciclul gimnazial și liceal pentru a avea acces la procesul educațional la distanță.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

Articole similare