Publică un anunț
piatasud.md

Alte zece episoade de furturi din avutul proprietarului descoperite de polițiștii din Cahul /FOTO

Alte zece episoade de furturi din avutul proprietarului descoperite de polițiștii din Cahul /FOTO

În urma mai multor măsuri de investigație și a informațiilor operative, acumulate de polițiștii din Cahul, a fost identificat un grup de persoane specializat în comiterea furturilor din avutul proprietarului. Infractorii, cu vârste cuprinse între 27 și 43 de ani, foloseau metoda spargerii garajelor, subsolurilor blocurilor de locuit, domiciliilor și obiectelor aflate în construcție, care nu dispuneau de pază corespunzătoare, de unde sustrăgeau în special scule pentru construcții, tehnică electrică și alte obiecte de uz casnic. Cei patru bărbați ar fi acționat din luna aprilie curent pe teritoriul raionului Cahul și ar fi cauzat proprietarilor un prejudiciu de peste 100 000 de lei. 

În urma documentării cazurilor au fost stabilite cu exactitate locurile de păstrare a bunurilor sustrase, precum și un grup de persoane care le-au procurat la preț redus. 

După sistematizarea detaliată a informației respective au fost efectuate percheziții la domiciliile suspecților, fiind depistate și ridicate o parte din bunurile sustrase. 

Persoanele bănuite de comiterea furturilor sunt locuitori ai raioanelor Cahul și Cantemir, care anterior au fost judecați pentru comiterea infracțiunilor analogice. 

Conform legii penale, persoanele vinovate de sustragerea pe ascuns a bunurilor altei persoane săvârşite în proporţii deosebit de mari, riscă până la 12 ani de închisoare.

Articole similare