Andrei Andronachi, magician: ,,Prietenii nu credeau în mine, însă acum copiii lor mă percep ca pe un mare artist”

Andrei Andronachi, magician: ,,Prietenii nu credeau în mine, însă acum copiii lor mă percep ca pe un mare artist”
© Sursa: ziuadeazi.md

Andrei Andronachi este un tânăr magician comic, originar din Cahul, care reușește să impresioneze publicul de fiecare dată prin numerele sale inedite. El a reușit să se facă de-a lungul timpului remarcat, inclusiv peste hotarele țării, participând de trei ori în cadrul emisiunii ,,Românii au Talent”. Cum a fost pentru el această experiență, cât de multă pregătire necesită un număr bun, dar și cum a descoperit magia în viața sa, ne-a povestit chiar el în cadrul unui interviu acordat pentru echipa Ziua de Azi.

Cum ai descoperit magia ?

,,Fiind în clasa a cincea sau a șasea, am visat că mă aflu pe o scenă și lumea din public mă aplaudă. Multă vreme nu am înțeles acel vis, însă el a rămas în mintea mea. Timpul a trecut, și aproape de perioada universității, am găsit o carte de magie din care am început să studiez. Atunci, mi-am amintit de experiența trăită anterior și am creat o legătură între aceste evenimente. Am devenit interesat și am început să învăț magie din cărți și internet, ca apoi, treptat, să devin cine sunt astăzi.”

Ai crezut în visul de a deveni magician încă de la început?

,,Nu am crezut în perspectiva de viitor a acestui vis. Îl vedeam doar ca pe un hobby. Însă totul a luat o întorsătură când mă așteptam cel mai puțin. Aflându-mă la o reuniune de magicieni din Galați,  am decis să particip la competiția pentru marele premiu, alături de alți artiști. S-a întâmplat că am dat greș și trucul nu a reușit, lucru despre care am anunțat imediat publicul.  Atunci, unul dintre jurați s-a ridicat și mi-a zis că atât timp cât eu sunt responsabil de întregul proces, trebuie să mă adaptez oricărei situații imprevizibile: ,,Oamenii au așteptări de la tine, mai ales când achită pentru spectacol”. La distanță de un an, am început să apar la evenimente și să înțeleg că, de fapt, se poate de câștigat din asta.”

Ce înseamnă să fii un magician bun?

,,Un magician bun se remarcă prin numere bune. Când zic număr bun nu mă refer doar la partea tehnică, dar și la cea psihologică, fiindcă trebuie să te adaptezi după public și reacțiile acestuia, să-l conduci spre efectul pe care trebuie să îl vadă în cele din urmă. Există numere pe care le poți deprinde în câteva zile, altele însă după 2-3 luni.”

Cum a fost experiența de la Românii au Talent?

,,Eu am fost de 3 ori la Românii au Talent. Experiența în sine e una frumoasă, dar obositoare, fiindcă poți urca pe scenă chiar și după o zi întreagă de așteptare. Când am ieșit pentru prima oară pe scenă, nu știam dacă publicul mă lua în derâdere sau dacă era o reacție pozitivă, tipică unui moment comic. Am trăit acest suspans și chiar m-am îngrijorat până în momentul în care prestația mea a fost difuzată la TV. Atunci au  început să mă sune și prietenii, cunoscuții ca să mă felicite, și am înțeles că de fapt nu s-au râs de număr, dar de glumele prezentate.”

Cu ce scop ai participat de trei ori la această emisiune TV?

,,Am participat la Românii au Talent pentru publicitate. Nu regret, fiindcă mi-au crescut solicitările, mai multă lume m-a cunoscut. Când merg în România, de exemplu, lumea poate să mă oprească pe stradă și să îmi zică că m-a vazut la TV, e plăcut asta. La Cahul e aceeași situație, copiii pot să le zică părinților că mă cunosc, fiindcă am fost la ei la grădiniță și le-am arătat magie.”

Ce perspectivă greșită, din cele pe care o au oamenii despre magie, ai schimba?

,,Faptul că magia nu este doar pentru copii. Magia trebuie privită ca pe o artă, ca și la o piesă de teatru, unde oamenii joacă un rol. Să nu o privească ca pe o ghicitoare, fiindcă nu este, și să nu aibă tendința mereu să încerce să ghicească secretul din spatele magiei, fiindcă ăsta și e efectul show-ului.”

De ce depinde succesul unui magician?

,,Am colegi în Chișinău care au zi de zi de lucru. Ține foarte mult de publicitate. Ei se promovează inclusiv pe rețele de socializare, ceea ce mie nu îmi place să fac. Am încercat de cîteva ori, știu că ar trebui să-mi fac și un cont de Tik Tok, dar nu mă simt în zona mea de confort. Mie imi place doar să fac magie. Dar sigur, pentru a avea succes și perspectivă trebuie să îți asumi și rolul de producător și să ai abilități de negociere cu oamenii, să te expui pe tine în prim plan.”

Cât este de ușor să lucrezi cu cei mici?

,,Îmi plac copiii. Eu cred că nu există copii răi, există doar mentori care nu îi învață să se afirme în maniera potrivită.”

Cât de des ai plecări în afara țării?

,,În România sunt aproape în fiecare weekend deja de 3-4 ani. Am cutreierat toate orașele din România, și am înțeles că inclusiv acolo publicul diferă. De exemplu, zona Moldovei și zona Transilvaniei altfel reacționează la aceleași numere. Comparativ cu Moldova, cei din România sunt mult mai receptivi la glume.”

Ce planuri de viitor ai?

,,Îmi doresc de mult timp să deschid o Școală de Magie în Cahul. Cred că din toamnă voi începe pregătirile seriose.”

Cum reușești să îți păstrezi motivația de-a lungul anilor?

,,În acești 20-25 de ani de cand fac magie de multe ori am renunțat, fie pentru trei luni, fie pentru un an. Nu a fost ușor, mai ales la început. Prietenii nu credeau în mine, îmi ziceau uneori că se plictisesc de numerele mele. Acum, însă, copiii lor mă percep ca pe un mare artist, ceea ce mă bucură și mă motivează să continui.”

Ai avut vreodată intenția să pleci din Republica Moldova?

,,Nu m-am gândit niciodată să plec, chiar și dacă mulți mi-au zis că voi avea mai multe șanse de câștig în străinătate. Cahul e patria mea. Aici sunt prietenii, cunoștințele, publicul meu.”

Ce ți-ai dori să vezi în Cahul? 

,,Mi-aș dori, totuși, să fie divertisment mai mare, să vedem jonglori, acrobați, să avem parte de cultură distractivă. Și de asemenea, mi-ar face plăcere să fiu invitat mai des la evenimentele culturale, asemenea dansatorilor care fac parte din ansamblurile locale, interpreților de aici.”

Autoare: Bianca Gorlenco

Articole similare