Publică un anunț
piatasud.md

ANSA verifică unitățile comerciale înainte de Sărbătorile Pascale

ANSA verifică unitățile comerciale înainte de Sărbătorile Pascale

Inspectorii Agenției Naţionale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au derulat controale în unitățile comerciale pentru a se asigura că sunt respectate cerințele sanitar-veterinare și de igienă în preajma Sărbătorilor Pascale, când capacitatea de cumpărare este mult mai mare ca de obicei.

”Prevenirea îmbolnăvirilor în rândul populației din cauza produselor neconforme este în responsabilitatea fiecăruia, or, este important să fie respectate toate condițiile de igienă în care sunt depozitate, păstrate și transportate produsele. De asemenea, este important să ne asigurăm că sunt respectate toate condițiile necesare pentru vânzarea produselor din carne și lactate, a peștelui, ouălor, altor alimente de origine animală și non-animală”, a declarat Vladislav Cotici, directorul general ANSA.

Pentru a nu pune în pericol sănătatea, ANSA recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din spații sau unități înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar, în care sunt respectate condiţiile generale de igienă. 

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor, se poate apela la numărul de telefon al linei fierbinți ANSA – 0 800 800 33 sau la linia specializată anticorupție ANSA 022-290-800. Apelurile sunt gratuite din orice rețea de telefonie.

Articole similare