Publică un anunț
piatasud.md

Asistenţă medicală de urgenţă la un nou standard de calitate pentru adulţii şi copii din sudul ţării

În cadrul Spitalului Raional Cahul a fost inaugurată Secţia primiri urgenţe, total renovată şi dotată cu utilaj performant. 

Deschidere secţiei a avut loc astăzi, 24 aprilie 2013. La eveniment au participat reprezentanţii Consiliului Raional Cahul, Biroului de cooperare al Elveţiei în Moldova şi demnitari de diferite ranguri.

Astfel, pacienţii de toate vârstele vor putea beneficia de asistenţă medicală de urgenţă, secţia fiind dotată şi cu două paturi de terapie intensivă copii.

Directorul Spitalului Raional Cahul, în cuvântul de salut a menţionat: „E un succes realizat prin efortul comun al echipei Spitalului Raional Cahul împreună cu partenerul nostru – proiectul REPEMOL, finanţat de Agenţia de dezvoltare Elveţiană şi cooperare, Consiliul Raional Cahul şi Compania Naţională de Asigurări în Medicina”.

„Astăzi noi am adus o insulă europeana în cadrul Spitalului Raional Cahul şi cred că pas cu pas vom transforma Spitalul Raional într-un spital modern, european” a mai declarat domnul Orlov.

Elena Bacalu, Vicepreşedintele raionului Cahul, prezent la eveniment a declarat: „Consider un eveniment de importanţă majoră nu numai pentru raionul Cahul dar şi pentru zona de sud a Moldovei. Consiliul raional Cahul a depus efort maxim în acest timp să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor în instituţiile medicale din raionul Cahul”.

La eveniment a fost prezent şi Preşedintele Parlamentului republicii Moldova, domnul Marian Lupu.

Acesta a vorbit despre importanţa acestei secţii pentru pacienţi: „Este o iniţiativă foarte bună şi foarte şi foarte necesară. Este foarte important să dispui de toate condiţiile pentru tratamentul pacienţilor”.

„Asistenţa medicală de urgenţă vine ca un lucru absolut deosebit fiindcă ea atinge acele cazuri când e vorba de viaţa unui om care are nevoie de asistenţă acum, de urgenţă. Soarta lui depinde foarte mult de condiţiile oferite, de operativitate cu care instituţiile respective pot să reacţioneze şi viteza şi calitatea acelor servicii de care pot sa beneficieze pacienţii” a mai adăugat Preşedintele Parlamentului.

După partea oficială, toţi oaspeţi au fost invitaţi să vadă cu arată secţia renovată şi să ea cunoştinţă cu utilajele cu care au fost dotate saloanele.

De menţionat că în Cahul, proiectul de renovare a Secţiei de primiri urgenţe a demarat acum un an. Pe parcursul acestuia, de către părţile implicate au fost făcute investiţii în renovare utilare şi echipament de peste 14 mil. lei. Acesta fiind unicul centru de acest gen de la sudul Republicii Moldova. 

Articole similare