Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul s-a finisat proiectul ”Creşte – ţi copilul Eco friendly”. Află mai multe /VIDEO

Proiectul ‘’ Crește-ți copilul EcoFriendly’’ și-a început implimentarea din luna august și se finalizează acum în februarie. Impactul acestuia este unul foarte mare asupra societății. În cadrul acestui proiect au avut loc multe activități cu copiii, preșcolari și școlari pentru a mobiliza să apărăm Planeta, Apele și Pământul. Dorim o Terră frumoasă și ecologică prin intermediul copiilor.

Cea mai mare realizare a fost că am reușit prin intermediul activităților să reciclăm diverse materiale: hîrtia, plasticul, cartonul iar copiii nu au știut cum să facă asta. În două grădinițe și într-o școală au fost realizate studii experimentale cu copiii, a menționat Svetlana Busuioc, președinta A.O. ‘’ ActiveWomen’’.

Nu vreau să fiu învinuită de mult patetism dar planeta noastră este într-un mare pericol, aici e vorba de toate ofertele pe care ne-a oferit natura, trebuie să recunoaștem că este vina omului. 

Această conștientizare este foarte importantă de la frageda vîrstă, iar dacă nu vor conștientiza de la mic la mare, urmașii noștri urmează să trăiască pe mormane de gunoia, să bea apă poluată în ultimul hal și vor respira cu cel mai toxic aer, a menționat Tatiana Romaniuc, viceprimara municipiului Cahul.

Pentru ca să avem un mediu mai curat trebuie să educăm copiii de mici să se învețe să recicleze tot ce e posibil. Aceasta va permite să avem o societate mai educată în protejarea mediului înconjurător, a punctat Nasiba Azizova.

La noi în grădiniță a fost un proiect, o oră ecologică cu copiii cu tematica ‘’ Avem un oraș curat’’. Copiii cu părinții au confecționat o expozitie din materiale reciclabile. Copiii sunt oglinda noastră, tot ce facem noi fac și ei, a menționat Victoria Păduraru, directoarea Grădiniței Nr.4.

Numai respectînd toate cerințele și curățenia vom avea un oraș curat, un Pământ curat. Împreună cu cadrele didactice și copiii am prezentat cunoștințele copiilor, am insulfat dragostea față de natură. E nevoie să creștem copii Ecologici pentru un viitor mai bun, a punctat  Maria Cercel, metodistă-educatoarea Grădiniței Nr.9.

AO ”ActiveWomen” este beneficiară a Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Creşte – ţi copilul Eco – friendly!”.? Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).Partenerul proiectului pentru Regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale ”CONTACT-Cahul”.

Articole similare