Publică un anunț
piatasud.md

BREAKING NEWS: Alexei Navalinîi a murit

BREAKING NEWS: Alexei Navalinîi a murit

Administrația Penitenciară din Rusia a anunțat decesul politicianului de opoziție Alexei Navalny.

Potrivit unui comunicat preluat de Interfax, pe 16 februarie, Navalnîi „s-a simțit rău după o plimbare, pierzând conștiința aproape imediat.”

Comunicatul precizează că personalul medical al penitenciarului a intervenit imediat, fiind chemată și o ambulanță. „Au fost aplicate toate măsurile de resuscitare necesare, care nu au avut rezultate pozitive. Medicii de pe ambulanță au constatat decesul condamnatului. Cauzele decesului sunt în curs de stabilire.”

Avocatul lui Navalny, Leonid Soloviov, a declarat pentru Novaya Gazeta că, la cererea familiei lui Alexei Navalny, nu va oferi declarații. „În prezent, se fac verificări. Avocatul lui Alexei a fost la el miercuri. Atunci totul era normal”, a relatat Soloviov.

Purtătorul de cuvânt al lui Navalny, Kira Yarmysh, a declarat că nu au deocamdată nicio confirmare a decesului. „Avocatul lui Alexei zboară acum spre Harp. De îndată ce vom avea informații, le vom anunța”, a scris ea pe o rețea socială.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că „în conformitate cu regulile în vigoare, FSIN se ocupă de toate verificările, nu sunt necesare instrucțiuni speciale.” Întrebat dacă este adevărat că s-a produs un tromb, Peskov a răspuns: „Nu știu, nu știu. Medicii trebuie să afle cumva.” Potrivit lui Peskov, a fost informat despre deces „de la Moscova.”

Articole similare