Publică un anunț
piatasud.md

Cahul. A fost contracarată activitatea unei grupări criminale specializate în traficul de fiinţe umane

Cahul. A fost contracarată activitatea unei grupări criminale specializate în traficul de fiinţe umane

La Cahul au fost reţinuţi membrii unei grupări criminale organizate de traficanţi de fiinţe umane, anunţă www.sis.md. Gruparea era specializată în racolarea persoanelor de sex feminin din Republica Moldova pentru a fi traficate în unele ţări europene şi Orientul Apropiat.

Ofiţerii SIS şi MAI au identificat şi reţinut capii grupării astfel a fost contracarată activitatea filierei de traficanţi de fiinţe umane.

Potrivit sursei, principalii suspecţi sunt trei bărbaţi şi o femeie, toţi originari şi domiciliaţi în or. Cahul şi st. Zîrneşti, unul dintre suspecţi deţinând o funcţie – cheie în or. Cahul.

Doar în perioada anilor 2011 -2012, bănuiţii ar fi racolat mai multe tinere din regiunea de sud a ţării, cu vârsta cuprinsă între 22 – 34 ani, persoane din familii social – vulnerabile.

Tinerele erau traficate pentru exploatare sexuală în Turcia, Rusia, Cipru, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Kosovo, Israel, Liban, Italia, Grecia, Ucraina şi România.

Pe marginea acestui caz au fost intentate dosare penale. Dacă vina le va fi demonstrată bănuiţi riscă pedeapsa cu închisoarea de la 10 la 20 de ani. 

Articole similare