Publică un anunț
piatasud.md

Havuz și 3 terenuri multifuncționale: Vezi cum va arăta complexul sportiv de la Lapaevca

Havuz și 3 terenuri multifuncționale: Vezi cum va arăta complexul sportiv de la Lapaevca

Un complex sportiv va fi construit în curând în regiunea Lapaevca. Schița de proiect a fost prezentată de Primarul mun. Cahul, Nicolae Dandiș, în cadrul întalnirii acestuia cu localnicii din sector la data de 31 iulie 2023.

Potrivit proiectului prezentat de către Nicolae Dandiș, în zonă ar urma să fie construite 3 terenuri multifuncționale de sport pentru mini fotbal, baschet, tenis de câmp și volei, amenajate parcări, construit un havuz și amenajat un teren de joacă pentru copii, dar și teren de fitness în aer liber.

Proiectul este la etapa de anunțare a licitației, iar după finisarea procedurilor legale, ar urma să înceapă construcția.

În cadrul întâlnirii au fost discutate mai multe probleme cu care se confruntă cetățenii, aspecte care necesită atenție și intervenție din partea autorităților locale. Unul dintre punctele abordate a fost necesitatea de a construi unu teren de joacă pentru copii, solicitând ca Primăria să aloce resurse pentru amenajarea spațiului pentru cei mici.

Un alt aspect discutat a fost gestionarea deșeurilor din zonă. În cadrul întâlnirii, s-a luat hotărârea ca tomberoanele să fie îngrădite în cel mai scurt timp.

În legătură cu transportul public, față de care cetățenii și-au exprimat nemulțumirea deoarece șoferii au un comportament vulgar, mai ales față de cei care dețin circulator, Primarul a menționat că există planuri pentru înființarea unei intreprinderi municipale de transport, care să ofere unități de transport moderne și eficiente. Aceste planuri vor fi sprijinite prin granturi sau donații, iar obiectivul este ca într-un an sau doi să existe o rețea de transport mai bună în municipiu.

Iluminatul public și accesul la sanatoriu au fost și ele subiecte discutate, precum și accesul la servicii publice esențiale ca farmacii și veceu public.

Întâlnirile primarului mun. Cahul cu cetățenii în cartiere sunt organizate în cadrul proiectului „Autorități transparente – comunități implicate” implementat de A.O. Cahul 2030 în cadrul programului „EU4Accountability – Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova” dezvoltat de People in Need Moldova cu sprijinul Uniunii Europene.

Articole similare