Publică un anunț
piatasud.md

Cele 50.400 doze de vaccin anti-COVID donate de România au ajuns în R. Moldova

Cele 50.400 doze de vaccin anti-COVID donate de România au ajuns în R. Moldova

Cel de-al doilea lot de vaccin anti-COVID-19 donat de România a ajuns în R. Moldova în această seară. Autocamionul a fost întâmpinat la vamă de Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță și consilierul prezidențial, Ala Nemerenco, comunică MOLDPRES.

Potrivit diplomatului român, donația de astăzi este un gest prin care se dorește marcarea Unirii Basarabiei. „Aceste loturi fac parte din promisiunea pe care a făcut-o președintele României, Klaus Iohannis, președintelui Maia Sandu. Este modul nostru simplu prin care spunem cetățenilor Republicii Moldova că suntem alături de dumneavoastră. Aceste doze vor fi duse la Chișinău, de unde vor fi distribuite către toate raioanele”, a spus Ioniță.

Consilierul prezidențial, Ala Nemerenco, a precizat că noul lot de vaccin va permite autorităților să treacă la cea de-a doua etapă de vaccinare. „Ne confruntăm cu o criză de vaccin, iar acest lot ne va permite să trecem la cea de-a doua etapă de vaccinare”, a opinat Nemerenco.

Cele 50.400 doze de vaccin produs de AstraZeneca au plecat în după amiaza zilei de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București cu destinația Republica Moldova. Dozele fac parte din rezerva Ministerul Sănătăţii din România, iar misiunea a fost realizată cu un mijloc de transport aflat în dotarea IGSU România.

Premierul român Florin Cîţu a scris pe pagina sa oficială că „în perioada următoare, România va trimite şi alte tranșe de vaccin pentru a ajunge la cele 200.000 de doze cu care ne-am angajat să-i sprijinim pe cei de peste Prut, cu prilejul vizitei președintelui României Klaus Iohannis la Chişinău”.

La 27 februarie curent, România a livrat Chișinăului 21600 de doze de vaccin anti-COVID produs de AstraZeneca. Vaccinul a fost repartizat în toate spitalele din ţară, iar 10% din doze au ajuns în instituțiile medicale din stânga Nistrului.

Articole similare