Publică un anunț
piatasud.md

Cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19

Cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19

 Începând de astăzi, cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19, accesând platforma națională https://programare-vaccinare.gov.md/  Astfel, cei care sunt eligibili pentru imunizare la această etapă vor introduce datele la secțiune programare, iar cei care nu sunt eligibili se vor înregistra în lista de așteptare.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, doritorii de a se imuniza vor selecta raionul, localitatea conform adresei de domiciliu și Centrul de vaccinare disponibil în regiunea respectivă, precum și luna, data, ora dedicată vaccinării.

Pentru programare, utilizatorii platformei vor avea nevoie de buletinul de identitate sau orice act care conține IDNP-ul. La fel, aceștia sunt îndemnați să păstreze confirmarea și să se prezinte fără întârziere la Punctul de vaccinare, potrivit programării stabilite.

În cazul în care solicitantul va fi informat că nu este eligibil pentru etapa respectivă sau nu sunt locuri disponibile pentru vaccinare, acesta se va înregistra pentru a fi inclus în lista de așteptare. În momentul disponibilității unor doze de vaccin, va fi contactat pentru a se programa la imunizare.

Până în acest moment, 202.883 de doze de vaccin COVID-19 au fost administrate în Republica Moldova.

Platforma online de înregistrare la vaccinare a fost creată de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății.

Articole similare