Publică un anunț
piatasud.md

CNA: Fără corupție la BAC

CNA: Fără corupție la BAC

În ajunul Bacalaureatului, ofițerii CNA desfășoară mai multe sesiuni de informare despre rigorile de integritate ce trebuie respectate în procesul de organizare și desfășurare a examenelor.

Acțiunile se încadrează în campania națională de sensibilizare “Fără corupție la BAC”, demarată astăzi în comun cu Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în cadrul căreia vor fi informați conducătorii de toate nivelurile din sistemul de educație.

Astfel, în perioada 24-27 mai 2022, ofițerii anticorupție se vor afla în contact direct sau prin intermediul on-line-ului cu președinții și secretarii  Centrelor de BAC 2022 din zona centru, nord, sud și municipiul Chișinău, dar și cu reprezentanții organelor locale de specialitate din administrația învățământului. 

Aceștia vor discuta cu audienții despre aspectele practice ce țin de modul de declarare și soluționare a conflictelor de interese în procesul de monitorizare și evaluare a BAC-lui, regimul juridic al cadourilor și influențelor necorespunzătoare, dar și modalitățile de sesizare a CNA în cazul tentativei de implicare în acte de corupție și răspunderea juridică pentru lipsa integrității. În cadrul întâlnirilor, cadrele didactice vor fi îndemnate să dea dovadă de corectitudine, responsabilitate și integritate în procesul de supraveghere și evaluare a examenelor.  

Menționăm că, urmare a activităților de informare inițiate de CNA cu elevii și responsabilii de procesul de organizare și desfășurare a examenelor de bacalaureat, în ultimii ani se atestă o diminuare a cazurilor de corupție și o creștere a ratei de promovare a examenului de BAC.

Articole similare