Publică un anunț
piatasud.md

Pentru $10.000, doi polițiști de frontieră și doi civili ar fi organizat sosirea ilegală în Moldova a unui militar din Ucraina | VIDEO

Pentru $10.000, doi polițiști de frontieră și doi civili ar fi organizat sosirea ilegală în Moldova a unui militar din Ucraina | VIDEO

Doi polițiști de frontieră și doi bărbați civili sunt cercetați penal, după ce ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova a unui militar, cetățean al Ucrainei, contra sumei de 10.000 dolari americani.

Mai exact, potrivit procurorilor PCCOCS și ofițerilor SPIA al MAI banii au fost transmiși în trei tranșe. Astfel, militarul cu vârsta de 21 de ani a transferat electronic prima tranșă de circa $2.000 către un membru al grupului infracțional din Ucraina. Ulterior, în Odesa, acesta i-a înmânat $3.500 altui membru al grupului infracțional – un civil din stânga Nistrului, cu care acesta comunica telefonic, după ce au intrat în contact în cadrul unui grup de comunicare de pe aplicația Telegram. În final, acesta a prezentat a treia tranșă de $4.500, după traversarea ilegală a frontierei de Est.

Cauza penală a fost pornită la sesizarea Poliției de Frontieră, Astfel, anterior traversării frontierei, cei doi bărbați civili l-ar fi instruit pe militarul privitor la comportamentul care urma să-l manifeste și i-ar fi asigurat deplasarea cu mijlocul de transport personal până la bariera punctului de trecere a frontierei. Sosit acolo, cei doi polițiști de frontieră bănuiți ar fi asigurat intrarea acestuia în Moldova.

Ca urmare a documentării și acumulării probatoriului, miercuri oamenii legii au desfășurat percheziții cu sprijinul angajaților „Fulger” la domiciliile, automobilele personale și birourile de serviciu ale polițiștilor de frontieră și în privința civilului. În rezultat, au fost ridicate obiecte relevante cauzei, care vor fi supuse cercetărilor.

Urmare a perchezițiilor, a fost reținut bărbatul civil percheziționat, iar după escortarea lui la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), procurorii vor decide asupra formulării și prezentării învinuirii. Acțiunile de urmărire penală continuă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cauzei, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole similare