Publică un anunț
piatasud.md

Comisia Europeană aprobă începerea negocierilor de aderare cu Moldova

Comisia Europeană aprobă începerea negocierilor de aderare cu Moldova

Comisia Europeană a avizat cu puțin timp în urmă începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ultimul pas este decizia Consiliului European din luna decembrie, transmite dw.com.

Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a prezentat raportul de extindere a Uniunii Europene.

Ursula von der Leyen a menționat că dificultățile cu care se confruntă Moldova după invadarea Ucrainei sunt fără precedent: număr uriaș de refugiați, inflația, amenințările privind aprovizionarea cu energie, violarea spațiului aerian și alte acțiuni ostile hibride din partea Rusiei.

De asemenea, Comisia Europeană a recomandat inițierea negocierilor privind aderarea Ucrainei la UE. În cazul Georgiei, Comisia Europeană recomandată acordarea statutului de țară-candidată la aderare.

„E mult de lucru. Drumul pe care am ales să mergem este plin de provocări. Nu ne sperie munca, iar obiectivul nostru este ca Moldova să fie gata să adere la UE până în 2030. Republica Moldova în Uniunea Europeană este unica noastră șansă de a garanta un viitor al păcii, libertății și prosperității pentru întreaga țară”, a reacționat președinta Maia Sandu.

Articole similare