Episcopia Basarabiei de Sud anunță finalizarea implementării proiectului „Biserica Sfîntul Dumitru din Cahul – promotor de spiritualitate și cultură românească”

Episcopia Basarabiei de Sud anunță finalizarea implementării proiectului „Biserica Sfîntul Dumitru din Cahul – promotor de spiritualitate și cultură românească”
© Sursa: Episcopia Basarabiei de Sud

Comunitatea Religioasă Parohia Ortodoxă Română „Sfîntul Dumitru” din Cahul anunță finalizarea implementării proiectului „Biserica Sfîntul Dumitru din Cahul – promotor de spiritualitate și cultură românească”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Proiectul își propune să contribuie la creșterea gradului de informare și de vizibilitate a activităților desfășurate de Comunitatea Religioasă Parohia Ortodoxă Română „Sfîntul Dumitru” din Cahul cu privire la realitățile existente în țară, dar și la educarea tinerei generații (prezentă tot mai mult în spațiul virtual) prin transmiterea și distribuirea de materiale în care sunt promovate valorile creștin-ortodoxe și identitare românești.

În acest scop, s-a reușit, cu sprijinul financiar al DRRM, achiziționarea de laptopuri, imprimantă, sistem audio (sonorizare).

Toate acestea vor ajuta la îmbunătățirea calitatății sunetului din biserică și din exteriorul acesteia, prezență mai activă în mediul on-line prin care să fie prezentate evenimentele desfășurate, atât pe plan liturgic, cât și cultural (conferințe, simpozioane, seri duhovnicești) și realizarea materialelor catehetice care vor fi distribuite comunității și participanților la evenimentele preconizate.

Practic, prin sistemul de sonorizare, programul liturgic desfășurat în lăcașul de cult va putea fi auzit din exterior și în împrejurimi, iar celelalte echipamente vor facilita pregătirea și transmiterea materialelor în spațiul on-line a activităților și evenimentelor desfășurate în cadrul parohiei Sfîntul Dumitru. Astfel, opinia publică va putea fi informată corect în legătură cu valorile spirituale și identitare românești.

Menționăm că valoarea proiectului este de 72.000 lei, din care 70.000 lei – finanțare nerambursabilă oferită de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Articole similare