Publică un anunț
piatasud.md

Cu suportul UE, Polițiștii din Cantemir activează în condiții mai bune // VIDEO

Sectorul de poliție nr.1 Cantemir al Inspectoratului de poliție Cantemir al IGP a fost renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale.

Modernizarea acestuia a fost posibilă grație suportului oferit în cadrul Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană, privind suportul pentru reforma poliției și Strategia de dezvoltare a poliției pentru anii 2016-2020.

În sectorul de poliție nr.1 Cantemir vor activa 16 angajați, care deservesc 18 localități din cadrul a 11 primării: Cantemir, Porumbești, Lărguța, Cîrpești, Antonești, Toceni, Stoianovca, Plopi, Țiganca, Gotești, Cania, cu o populație de circa 23 000 de cetățeni. Resursele financiare alocate pentru reconstrucția sectorului constituie 675 000 lei.

De menționat că, una dintre prioritățile Poliției este consolidarea relației comunitate-poliție, care poate fi realizată doar prin deschiderea față de cetățeni, implicare și colaborare reciprocă.

Evenimentul de inaugurare a sediului Sectorului a avut loc ier, 9 octombrie, la acesta a participat și șeful Inspectoratului General al Poliției Sergiu Paiu, reprezentanți ai administrației publice locale, polițiști, locuitori ai raionului Cantemir și alți invitați.

Astfel, renovarea sectoarelor de poliție din țară este rezultatul consultărilor cu membrii comunității și încorporează așteptările acestora în ceea ce privește funcționalitatea, accesibilitatea fizică, transparența și caracterul prietenos al spațiilor polițienești.

Articole similare