Publică un anunț
piatasud.md

Condiții noi pentru vânătoare în zona de frontieră și în obiectivele strategice

Condiții noi pentru vânătoare în zona de frontieră și în obiectivele strategice

Poliția de Frontieră vine cu o informare privind modificările condițiilor de vânătoare în zona de frontieră și în obiectivele strategice.

Conform Dispoziției nr.61 din 27 februarie 2023 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, se modifică Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr.2 din 25 februarie 2023, după cum urmează.

–    la o distanță mai mică de 10 km de la frontiera de stat cu Ucraina, cu excepția vânatului vulpilor și șacalilor, pentru care limita este de 5 km;
–    la o distanță mai mică de 1 km de la periferia oricăror altor localități, cu excepția vânatului vulpilor și șacalilor, pentru care limita este de 300 m;
–    la o distanță mai mică de 5 km de la unitățile militare, centrele de instruire ale Armatei Naționale și obiectivele strategice (Aeroportul Internațional Chișinău, Aeroportul Internațional Mărculești, Aeroportul Internațional Bălți și Aeroportul Internațional Cahul),  cu excepția vânatului vulpilor și șacalilor, pentru care limita este de 1 km;

Astfel, Poliția de Frontieră va autoriza vânătoare în zonele menționate, cu respectarea legislației în vigoare, și vine cu unele recomandări pentru persoanele care intenționează să vâneze vulpi și șacali în zona de frontieră.

Pentru autorizarea vânătorii în zona de frontieră, Poliţia de Frontieră va elibera persoanei un aviz, care reprezintă acordul scris, conform căruia posesorul acestuia beneficiază de dreptul de aflare în zona de frontieră pentru desfășurarea vânătorii. Avizul pentru desfășurarea vânătorii în zona de frontieră este obligatoriu pentru toți solicitanţii, inclusiv pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră.

Avizul poate fi obținut în baza permisului electronic de aflare în zona de frontieră prin accesarea site-ului oficial al Poliției de Frontieră, la capitolul Informații utile, rubrica „E-Permis” sau acces direct pe link: epermis.border.gov.md. Persoanele vor completa formularele cu informația solicitată, iar ulterior după examinarea cererii vor recepționa pe adresa de email indicată avizul pentru vânătoare semnat electronic.

Totodată, pentru cetățeni este pus la dispoziție un număr de contact: 022.264.562, unde ofițerii Direcției regim și ordine publică o să ofere consultații despre corectitudinea îndeplinirii online a cererilor sau vă adresați la una din cea mai apropiată subdiviziune a Poliției de Frontieră.

Articole similare