Publică un anunț
piatasud.md

În Cahul va fi creat un centru de degustare a vinului

În Cahul va fi creat un centru de degustare a vinului

Consiliul Municipal Cahul a luat o decizie în privința dezvoltării industrii vinicole din regiunea Cahul, la 16 iunie 2023. În cadrul programului EU4MOLDOVA: regiuni cheie, autoritățile locale au hotărât să implementeze proiectul de creare a Centrului Oenologic Cahul, având scopul de a sprijini clusterul vinificatorilor din zonă.

Decizia a fost luată în urma avizului comisiei consultative de specialitate și se bazează pe prevederile legale referitoare la descentralizarea administrativă și administrația publică locală.

Conform planului, încăperile din incinta Palatului de Cultură „N.Botgros” din municipiul Cahul, de pe bd. Victoriei nr. 18, vor fi repartizate în două segmente distincte.

Astfel, o suprafață de 164,78 metri pătrați va fi alocată pentru amplasarea Centrului Oenologic Cahul, în timp ce o suprafață de 156,4 metri pătrați va fi destinată Oficiului Stării Civile, care aparține Instituției Publice „Agenția Servicii Publice”.

Implementarea proiectului Centrul Oenologic Cahul se va realiza în parteneriat cu membrii Clusterului de vinificație și va include amenajarea unei vinoteci regionale, precum și a unei săli de protocol cu un stand/expoziție de produse vinicole din regiune.

Acest centru are ca obiectiv promovarea viticulturii și vinificației locale, consolidând astfel poziția regiunii Cahul pe harta vinurilor de calitate.

Specificăm că Oenologia este un domeniu care implică studiul și aplicarea cunoștințelor despre cultivarea viței de vie, procesele de fermentare, îmbătrânirea vinului, tehnici de producție, evaluarea calității și degustarea vinurilor.

Articole similare