Publică un anunț
piatasud.md

Cum va arăta Lacul Sărat – tema unor dezbateri aprinse la Cahul

Recent, Primăria oraşului Cahul a organizat o masă rotundă cu genericul „Perspectivele de reabilitare şi dezvoltare a Zonei de odihnă şi agrement Lacul Sărat”.

Scopul activităţii a fost de a informa consilierii şi alţi cetăţeni interesaţi despre stadiul de implementare a acestui proiect important pentru oraş şi solicitarea opiniilor în privinţa perspectivelor de dezvoltare a întregii zone.

La eveniment au fost prezenţi consilieri orăşeneşti dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din oraş, care şi-au expus viziunile asupra modului în care ar urma să fie dezvoltată în continuare Lacul Sărat, în cadrul discuţiilor a fost prezentată şi o schiţă de proiect de amenajare a zonei.

Secvenţe din dezbateri le vedeţi mai jos:

Discuţii aprinse a stârnit iniţiativa Ministerului Mediului de a concesiona resursa de apă minerală Cahul, subiect pe  larg discutat reprezentanţii societăţii civile şi a mediului politic din oraş.

Totodată, Administraţia locală este în căutarea unei soluţii privind forma organizare juridică a zonei Lacului sărat şi posibilităţile de participare la concursul ce urmează a fi anunţat de Guvern privind concesionarea rezervelor de apă minerală Cahul. 

Precizăm că proiectul de reabilitare a Zonei de odihnă şi Agrement Lacul Sărat din Cahul a demarat în vara anului 2012, urmând a fi finisat în decembrie aceluiaşi an. După aproape 4 ani de zile, proiectul încă nu a fost finisat, iar principalul impediment la momentul dat este valorificarea zăcământului de apă minerală.  

Articole similare