Publică un anunț
piatasud.md

Doi gospodari din Pașcani, com. Manta, riscă închisoare pentru creșterea cânepei //FOTO

Doi gospodari din Pașcani, com. Manta, riscă închisoare pentru creșterea cânepei //FOTO

Ieri, 7 iulie, ofițerii Inspectoratului de Poliție Cahul al IGP au efectuat percheziții în două gospodării din satul Pașcani, raionul Cahul, proprietarii cărora erau suspectați de cultivarea și creșterea plantelor de cânepă.

În rezultatul perchezițiilor efectuate, în gospodăria unui localnic, cu vârsta de 35 de ani, au fost depistate și ridicate plante asemănătoare cu cele de cânepă, bine îngrijite și crescute în recipiente speciale, precum și o sticlă din polimer folosită pentru consumul substanțelor narcotice. 

La domiciliul altui localnic, de 26 de ani, în sera casei au fost depistate, de asemenea, plante asemănătoare cu cânepa.

Acestea au fost smulse și ridicate, o parte fiind transmise pentru efectuarea expertizei. Ulterior, plantele vor fi nimicite prin ardere.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217 al. 2 Cod Penal al R. Moldova, conform căruia, persoana culpabilă de comiterea unei asemenea fărădelegi se pedepsește cu amendă în mărime de la 20 000 la 35 000 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore sau cu închisoare de până la un an. 

În prezent, poliția efectuează măsurile necesare pentru acumularea informației privind implicarea și altor persoane în creșterea plantelor cu conținut narcotic.

Acțiunile au avut loc în cadrul operaţiunii „MAC-2020”. Scopul Operațiunii este  combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală, depistării şi nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, dar şi identificării persoanelor care se ocupă de cultivarea lor.

Articole similare