Publică un anunț
piatasud.md

Dorin Recean a vizitat raionul Cantemir. Ce a discutat cu cetățenii și autoritățile locale

Dorin Recean  a vizitat raionul Cantemir. Ce a discutat cu cetățenii și autoritățile locale

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat astăzi raionul Cantemir, unde a avut o întrevedere cu autoritățile publice locale și reprezentanții serviciilor desconcentrate. Discuțiile s-au axat pe trei domenii cheie pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor, modernizarea infrastructurii și implementarea proiectelor la nivel local.

Șeful Executivului a vorbit despre importanța consolidării eforturilor și implicării active a administrației publice locale în realizarea proiectelor care construiesc Moldova europeană și oferă condiții mai bune de viață pentru oamenii din întreaga țară. Potrivit premierului, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană rămâne un obiectiv strategic pentru țară și o investiție pe termen lung în bunăstarea cetățenilor.

„Apropierea noastră de UE, înseamnă sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii, numeroase programe de construcții și reparații, sisteme noi de alimentare cu apă și de  canalizare, precum și investiții în rețelele de energie electrică și comunicații. Pentru Moldova europeană, vom munci în continuare pentru a livra rezultatele așteptate și vom fi alături de autoritățile locale pentru schimbarea în bine a localităților din toată țara”, a spus premierul Dorin Recean.

În context, prim-ministrul s-a referit la programul guvernamental „Satul European”, al cărui apel pentru depunerea proiectelor expiră mâine, 29 martie. Premierul a menționat că săptămâna curentă a fost aprobat  Programul Național de dezvoltare locală „Satul European” pentru anii 2024-2028. Costurile implementării programului sunt estimate la peste 5,3 miliarde de lei, dintre care din bugetul de stat, prin intermediul Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală, va fi asigurată suma de peste 2,5 miliarde de lei.

Un alt subiect discutat vizează importanța implicării active a populației în cadrul recensământului, care începe în 10 zile, și oferirea unor date complete și corecte, care vor sta la baza realizării politicilor sustenabile, îndreptate spre bunăstarea populației. De asemenea, au fost discutate aspectele ce țin de finalizarea drumului R34, ocuparea forței de muncă și alte subiecte sociale.

Articole similare