Publică un anunț
piatasud.md

Cine execută lucrările de reparație a Grădiniței nr. 8 prichindel din Cahul

Cine execută lucrările de reparație a Grădiniței nr. 8 prichindel din Cahul

La finele lunii mai au demarat lucrările de reconstrucție a Grădiniței nr. 8 prichindel din Cahul. Cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, acoperișul instituției de educație timpurie va fi schimbat, pereții exteriori vor fi izolați termic, iar geamurile vor fi schimbate parțial. 

Totodată, proiectul presupune schimbarea sistemului interior de încălzire, iar în 12 blocuri sanitare vor avea loc, de asemenea, lucrări de reparație.   

Costul total al lucrărilor este de aproape 6,4 milioane de lei. Din aceste fonduri, 2,7 milioane de lei constituie contribuția programului EU4Moldova: regiuni-cheie, iar 3,7 milioane de lei – contribuția Autorităților Publice Locale. Perioada de finisare a lucrărilor – luna octombrie 2021. 

Cine este antreprenorul care execută lucrările

Potrivit panoului informativ din fața instituției preșcolare, antreprenor principal este SRL AEDIFICATOR, o firmă cu adresa juridică în municipiul Ungheni. 

Firma a fost fondată în anul 2011 cu adresa juridica mun.  Ungheni, str. Adam G., 33. Potrivit datelor publice, în 2016, administrator și unic proprietară devine Ana Rusu, care administrează până la moment întreprinderea.

Principalele genuri de activitate sunt Construcţii complete şi parţiale de clădiri şi construcţii inginereşti; construcţii civile, Lucrări de lăcătuşerie şi apeduct, Lucrări de instalaţii electrice şi montare a armăturii electrice, Comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al vopselelor şi sticlei, Transporturi rutiere de mărfuri, Construcţii de autostrăzi, drumuri, aeroporturi şi construcţii destinate sportului. 

Acces la banii publici 

În anul 2020, potrivit tender.gov.md Aedificator SRL a înregistrat 2 contracte cu autoritățile publice în valoare de peste 3,1 milioane lei contracte pentru Constructia drumului de acces spre subzona economica libera,parte componenta a proiectului ,,ZEL Ungheni-Business’’ din comuna Tuzara raionul Calarasi și Lucrări de reparație a acoperișului blocului administrativ și a sălii de sport ale Școlii Profesionale Ungheni.

În anul 2019, Aedificator SRL obține un contract de la primărie mun. Ungheni în valoare de aproximativ 5 milioane de lei pentru Lucrări de reparatie a drumului L375 Petresti -R17, la licitație participând doar 2 ofertanți. În același ani, întreprinderea devine câștigătoare a licitației pentru Lucrări de reparație a unor porțiuni de drum cu accese în curțile blocurilor de locuit din mun. Ungheni, în valoare totală de peste 4 milioane de lei. 

Potrivit infodebit.md, în anul 2019, întreprinderea a înregistrat un venit de 22,78 milioane lei, declarând un profit de 1,67 milioane lei.

Potrivit portalurilor guvernamentale de achiziții, firma nu a avut nici un contract câștigat cu autoritățile statului în anul 2021  

VEZI ȘI: Start lucrărilor de renovare la Gradinița nr. 8 „Prichindel” din municipiul Cahul //VIDEO

A.O. Cahul „2030” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Ce înseamnă Uniunea Europeană pentru Raionul Cahul”. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Conținutul articolului aparține autorilor și nu reflectă neapărat viziunea UE sau GIZ.

Articole similare