Publică un anunț
piatasud.md

Ducea în Irlanda două premise de conducere false

La linia de control pe direcția ieșire din țară în vama Giurgiulești – Galați, s-a apropiat un mijloc de transport, la volanul căruia se afla un locuitor din capitală, în vârstă de 31 de ani.

În timpul verificărilor suplimentare au fost depistate, în cutia cu lucrurile personale ale șoferului, două permise de conducere care ar fi perfectate de către autoritățile din România pe numele a doi conaționali.

Audiat, șoferul a comunicat că nu cunoaște despre cele depistate, menționând că le-a primit de la doi bărbăți. Cei din urmă rugându-l să transmit documentele persoanelor aflate pe teritoriul Uniunii Europene. Incidentul a fost consemnat în dimineața zilei 8 iunie .

Actele au fost ridicate și transmise către laborator pentru efectuarea expertizei tehnico-juridică. Ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Sud continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. În cazul în care va fi demonstrată vinovăția, conducătorul auto riscă amendă în mărime până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova. Ne relatează gov.md.

Articole similare