Publică un anunț
piatasud.md

Consilier raional: Alianța de guvernare se clatină

Consilier raional:  Alianța de guvernare se clatină

Situația politică din țară are efecte și asupra celei din Consiliul raional Cahul. Despre această părere este Sergiu Rența, consilier raional Cahul care susține că urmează destrămarea alianței de guvernare la nivel de consiliu.

”Eu la început de mandat de consilier raional am urat un mare succese și am explicat de ce nu votez pentru președinți și conducerea raionului. La 24 iunie trebuia să se convoace Ședința Consiliului Raional, dar din informațiile care le deținem alianța de guvernare se clatină. Indiferent de  faptul că sunt niște proiecte de decizii interesante și importante, ședința consiliului a fost amânată pentru 14 august. Guvernarea actuală nu reușește, se vede după buna guvernare care vor să o arate că o fac.” A declarat Sergiu Rența în cadrul emiisunii inDIRECT din 23 iulie 2020

De asemeni, consilierul raional declară că la ultima ședință, în 2 iunie, a fost ”marea bătălie” la repartizare a bugetului, iar doar un singur vot ar putea atunci să schimbe toată situația

Sergiu Rența declară că a înaintat mai multe demersuri către instituțiile statului cu solicitarea de a da o notă legalității deciziilor aprobate de Consiliu la acea ședință: ”Am mers cu un demers către mai multe instanțe în care am rugat să declare cât de legală este rectificarea banilor neplanificați de către consiliul raional. După câte cunosc, suma de 1 milion de lei au fost repartizate ilegal. Dar vom vedea cu ce se va expune instanța.”

”Politica mare se face la Chișinău! La nivel de raion noi trebuie sa guvernăm spre binele cetățenilor și a comunităților din care venim. Nu am votat pentru conducerea dată, am votat pentru ai da jos, pentru că nu fac nimic”, punctează Sergiu Rența.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare