Publică un anunț
piatasud.md

Echipajele INSP au demarat o operațiune de prevenire a accidentelor la Cahul /VIDEO

Opt echipaje ale INSP au demarat ieri, la Cahul acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere. În oraș a fost organizat un filtru, iar câteva echipaje patrulau în municipiu pentru a identifica șoferii care încalcă regulile circulației rutiere, nu au actele în regulă sau sunt băuți la volan.

Zeci de mașini au fost trase seara pe dreapta și verificate. Unii șoferi s-au dovedita fi exemplari, alții s-a ales cu amenzi pentru diferite încălcări.

„În baza planului Inspectoratului Național Pentru Securitate Publică, astăzi în zona de sud se desfășoară o activate de prevenire a accidentelor. În Cahul, de comun acord cu colegii din zona sud se desfășoară acțiunea. Unii șoferi conduc unitățile de transport fiind privați de dreptul de a conduce mijloacele de transport. Șoferii sunt înlăturați de la conducere, mașinile sunt parcate la parcările speciale. Acțiunile se desfășoară pentru a preveni numărul accidentelor rutiere”Lilian Palamarciuc, Ofițer principal Secție escortă și misiuni speciale INSP.

Unul dintre șoferii trași pe dreapta în această seară s-a dovedit a fi cu permisul suspendat, iar pe mașină figurau peste 5 contravenții. Șoferul fost sancționat, iar mașina transportată la o parcare specială.

„Am o parare foarte bună despre astfel de acțiuni și ar trebui mai des da făcut. Chiar dacă amenzile sunt foarte mari, șoferii încarcă regulile și ar fi de dorit să fie cât mai des așa operațiuni. Amenzile cu cât vor fi de mari lumea tot o să încalce,. Dacă te-ai învățat așa, așa și vei merge pe parcurs, Trebuie să învățăm de la început, din start corect. Ai învățat respecți, nu le știi – nu respecți” ne-a spus un șofer .

„Dacă este nevoie sunt de acord. Cu atâtea accidente, inclusiv cazul biciclistului de 12 ani, va fi în folosul nostru, a tuturor șoferilor care merg regulamentar” ne-a declarat o șoferiță. „Foarte bine, să fie regula în circulație, mulți nu respectă. Care încalcă, e foarte corect, eu dacă nu încalc nu am nici o treaba, care încalcă lasă să răspundă” a menționat alt șofer.

Articole similare