Publică un anunț
piatasud.md

Elena Bacalu: „Nu putem învinui de neglijenţă tot sistemul medical atunci când marea majoritate sunt profesionişti”

Elena Bacalu: „Nu putem învinui de neglijenţă tot sistemul medical atunci când marea majoritate sunt profesionişti”

Vicepreşedintele raionului Cahul, a făcut aceste declaraţii în cadrul Conferinţei de presă unde au fost prezentate rezultatele investigării cazului de deces infantil din satul Larga Nouă, raionul Cahul, survenit la data de 8 ianuarie 2013.

Elena Bacalu a vorbit despre dificultăţile cu care se confruntă medicina în timpul de faţă şi a menţionat că „Nu putem învinui de neglijenţă tot sistemul (medical n.r.) atunci când marea majoritate sunt profesionişti pătrunşi de responsabilitate, care zi de zi îşi îndeplinesc conştiincios obligaţiunile de serviciu”.

„Consiliul Raional Cahul, ca fondator al instituţiilor medicale a fost şi rămâne a fi cointeresat să se facă lumină în cazul dat. Am făcut şi promisiuni că indiferent de care vor fi rezultatele investigaţiei date, ele vor fi făcute publice” a mai adăugat doamna Bacalu.

Precizăm că pe 7 februarie a.c., în incinta Consiliului Raional Cahul, reprezentanţii instituţiilor medicale din raion au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au prezentat rezultatele comisiei ministeriale privind investigarea cazului de deces al copilului, care a decedat la 11 zile de la naştere.  

Articole similare