Publică un anunț
piatasud.md

Guvernul a alocat circa 86 milioane lei pentru drumurile din raionul Cahul

Guvernul a alocat circa 86 milioane lei pentru drumurile din raionul Cahul

În cadrul ședinței executivului din 3 aprilie 2019, au fost repartizate mijloacele fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2019.

Astfel, din fondul rutier au fost alocați peste 1 miliard 24 milioane lei pentru reparația și întreținerea drumurilor naționale, urmând a fi reparați și 124 km ai traseului Hîncești– Leova–Cahul–Giurgiulești, în sumă totală de 14 300 mii lei. Lucrările la acest traseu vor presupune asigurarea stabilității terasamentelor și restabilirea lucrărilor de artă (podețului).

Totodată, Guvernul a alocat circa 3,5 mil lei pentru finisarea lucrărilor de reparația a drumurilor inițiate anul trecut în raionul Cahul. Astfel, pentru orașul Cahul au fost aprobați 1 550 mii lei pentru reparația a 800 metri de drum. În satele Tartaul de salcie și Burlăceni au fost alocați 1 156 mii lei și 731 mii lei pentru reparația a 600 și 450 m de străzi din localitate. 

De asemenea, în acest an, sunt preconizați circa 83,5 mil lei pentru reparația drumurilor din localitățile raionului Cahul, în total 43 de localități. 

Doar municipiul Cahul va beneficia de 8,25 mil lei pentru reparația unor străzi din localitate. 

Lista completă a localităților și sumele alocate de Guvern o vedeți mai jos. 

Finanțarea lucrărilor prevăzute se va efectua de către Ministerul Economiei și Infrastructurii din contul mijloacelor bugetului de stat, pe măsura acumulării resurselor financiare necesare.

Funcțiile de beneficiar pentru lucrările executate vor fi îndeplinite de Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor. După finalizarea lucrărilor prevăzute în Programul de reparație periodică a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor (cu excepția lucrărilor pentru drumurile publice naționale), volumul lucrărilor îndeplinite va fi transmis la balanța autorităților administrației publice locale de nivelurile întâi și al doilea, prin act de transmitere al lucrărilor respective.

Articole similare