Publică un anunț
piatasud.md

Hackathon Urban „Cahul se schimbă pentru tine. Împreună cu tine”

Hackathon Urban „Cahul se schimbă pentru tine. Împreună cu tine”

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, dă startul înregistrării pentru Hackathon Urban „Cahul se schimbă pentru tine. Împreună cu tine”.

Evenimentul e menit să accelereze atât creșterea economică, cât și socio-culturală a municipiului Cahul. Astfel, Hackathoanul, vine să identifice cele mai potrivite soluții de modernizare a regiunilor pe direcțiile: arhitectură, urbanism, ecologie și sustenabilitate, soluții SMART și antreprenoriat.

Vor fi selectate 6 echipe per regiune. Echipele vor fi îndrumate de mentori și experți din domeniile antreprenoriat, IT, arhitectură și urbanism, ecologie și sustenabilitate, iar timp de 5 zile vor lucra asupra proiectelor înaintate. Totodată, participanții vor avea suportul echipei de organizare și a facilitatorilor aleși pentru ajutorul și ghidarea echipelor de-a lungul evenimentului.

Obiectivele hackathon-lui sunt:
– Îmbunătățirea condițiilor de viață a localnicilor
– Crearea oportunităților economice
– Atragerea și menținerea investițiilor în regiuni
– Îmbunătățirea aspectului vizual al municipiilor
– Facilitarea accesului la servicii publice pentru cetățeni
– Implementarea soluțiilor SMART
– Dezvoltarea potențialul antreprenorial în regiuni
– Sporirea competitivității regiunilor pe piața internă și externă

Sunt încurajați să participe atât locuitori ai regiunilor Cahul, cât și persoane externe, specialiști în domenii relevante dezvoltării regiunilor, specialiști IT și soluții SMART, antreprenori și startup-uri, experți în urbanism, arhitectură, ecologie și sustenabilitate. De asemenea, sunt acceptate atât echipe deja formate, cât și persoane independente care vor forma o echipă în cadrul evenimentului la sugestia echipei de organizare.

Participanții vor fi selectați în baza componenței echipei și experienței membrilor, relevantă pentru scopul evenimentului. Același criteriu se aplică și persoanelor independente.

Aplicațiile vor fi acceptate până pe data de 18 noiembrie, ora 23:59.

Aplică acum.

Articole similare