Publică un anunț
piatasud.md

În două săptămâni încep lucrările de reconstrucție a sistemului de canalizare din Cahul

În două săptămâni încep lucrările de reconstrucție a sistemului de canalizare din Cahul

Contractul de construcție a sistemului de canalizare pentru mun. Cahul a fost semnat astăzi, 29 martie.

Antreprenorul principal este Polimer Gaz Conducte SRL din Moldova, având drept partener o firmă din România – Casrep SRL. 

Polimer Gaz Conducte SRL a devenit învingătoare a licitației organizate de care Primăria mun. Cahul, iar cum a menționat expertul local, „În urma negocierilor, a fost aleasă compania Polimer Gaz Conducte SRL”

Serghei Cocîrlă, directorul Polimer Gaz Conducte SRL a mulțumit pentru încrederea acordat, a menționat că comanda are circa 24 de ani experiență în construcții și că din start își cere scuze de la locuitorii mun. Cahul pentru incomoditățile care vor fi create în urma lucrărilor. Totodată, Serghei Cocîrlă a mai menționat că lucrările vor fi executate conform contractului și în termeni. 

Nicolae Dandiș, primarul mun. Cahul ne-a declarat că în următoarele 2 săptămâni ar urma să demareze lucrările, la moment sunt în discuții unele momente tehnice. 

La eveniment au fost prezenți reprezentanții băncii germane KfW, a partenerilor locali, reprezentanții APL și firmei care va realiza lucrările. Administrația S.A. Apă-Canal Cahul, drept principal beneficiar al investițiilor,  a lipsit de la procedura de semnare a contractului.

Proiectul de Alimentare cu Apă și Canalizare pentru mun.Cahul (inclusiv Cotihana) cu extindere spre s.Crihana Veche are acum un buget total estimativ de cca 46,4 mln Euro și este finanțat din sursele grant al Guvernului German și al Uniunii Europene prin intermediul băncii Germane KfW. Gestionarea Proiectului, precum și Procedurile de tender sunt efectuate conform regulamentelor stabilite de reprezentantul Finanțatorului (KfW).

Articole similare