Publică un anunț
piatasud.md

În raionul Cahul va avea loc premiera filmului „Copilul-problemă”

În raionul Cahul va avea loc premiera filmului „Copilul-problemă”

Filmul ”Copilul-problemă” va fi proiectat în acest weekend în patru localități. Tinerii și tinerele din orașul Cahul și din localitățile Pelinei, Baurci-Moldoveni, Cucoara vor putea viziona filmul regizoarei Nora Fingscheidt, premiat cu Ursul de Argint – Premiul Alfred Bauer pentru inovație în cinematografie.

Despre film:
La nouă ani, Benni este deja ceea ce asistenții sociali numesc un „copil-problemă” și ea nu simte că ar dori să se schimbe. Pentru că Benni are un singur ţel: să ajungă acasă, la mama ei! Specialiștii în protecția copilului încearcă din răsputeri să găsească un cămin stabil pentru Benni. Așa ajung la Micha, un psiholog specializat în managementul agresivității, care o însoțește pe Benni la școală, și atunci, o rază de speranță își face apariția.

Proiecțiile sunt gratuite sunt realizate de către Moldox Festival.

Sâmbătă, 17 decembrie:
– ora 13:00 – comuna Pelinei, Gimnaziul „Ștefan cel Mare”;
– ora 14:30 – orașul Cahul, Centrul Raional de Tineret (Prospectul Republicii 33).Duminică, 18 decembrie
– ora 13:00 – satul Baurci-Moldoveni, Casa de Cultură;
– ora 14:30 – comuna Cucoara, Primăria Cucoara.

După film va avea loc o discuție despre relațiile puternice și speciale care se creează între copii și adulți, despre responsabilitatea specialiștilor în a soluționa astfel de cazuri și despre nevoia noastră, a tuturor, de a fi iubiți și înțeleși. Proiecțiile au loc în cadrul proiectului EVA – Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.

Articole similare