În turul doi al alegerilor prezidențiale, va fi deschis același număr de secții de votare în străinătate ca și în primul tur

În turul doi al alegerilor prezidențiale, va fi deschis același număr de secții de votare în străinătate ca și în primul tur

În cadrul ședinței de Guvern, premierul Ion Chicu a fost informat astăzi despre nivelul de pregătire al secțiilor de votare din străinătate pentru desfășurarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Ion Chicu a mulțumit autorităților din țările în care sunt acreditate Ambasadele țării noastre pentru faptul că au permis deschiderea secțiilor de votare în pofida evoluției situației epidemiologice.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aurel Ciocoi, a informat premierul că țara noastră va avea același număr de secții de votare în diasporă ca și în primul tur. Totodată, adresele secțiilor de votare din unele localități au fost schimbate, informația poate fi găsită pe paginile oficiale ale misiunilor diplomatice. „Vreau să mă adresez cetățenilor Republicii Moldova să participe activ duminică la turul doi de alegeri prezidențiale. Este un exercițiu important pentru țara noastră, astfel încât după 15 noiembrie să continuăm implementarea proiectelor menite să îmbunătățească viața în țara noastră”, a spus prim-ministrul.

Totodată, astăzi Guvernul a aprobat numirea lui Eugeniu Revenco în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză.

Printre alte proiecte importante aprobate în ședința se numără Cerințele de calitate pentru mai multe produse apicole destinate consumului. Proiectul are drept scop stabilirea condițiilor minime acceptabile de calitate, siguranță a alimentelor, care urmează a fi respectate la producerea, procesarea, transportarea şi comercializarea produselor apicole, provenite atât din producția internă, cât şi de import.

De asemenea, Republica Moldova va adera la Protocolul privind schimbul de informații în formă electronică între statele membre ale CSI în scopul administrării fiscale. Schimbul de informații se efectuează reieșind din interesul reciproc în consolidarea controlului respectării legislației fiscale, încasarea deplină și la timp a impozitelor în bugetele statelor membre și în vederea oferirii asistenței reciproce în acest scop.

Având în vedere legăturile economice strânse între statele membre CSI, schimbul de informații fiscale în formă electronică va deveni astfel un instrument semnificativ pentru reducerea economiei tenebre, contracararea ascunderii ilegale a capitalului în străinătate, combaterea evaziunii fiscale și, nu în ultimul rând, o sursă suplimentară pentru venituri semnificative la buget.

Articole similare