Publică un anunț
piatasud.md

INSP anunță despre începutul operațiunii ,,Tulburel”

INSP anunță despre începutul operațiunii ,,Tulburel”

Un număr de 43 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la volanul mijlocului de transport de către inspectorii de patrulare pe parcursul celor două zile de odihnă, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului Național de Securitate Publică, dintre aceștia, 43 se aflau în stare de ebrietate avansată, 9 au refuzat să treacă testarea alcoolscopică, iar 7 s-au ales cu dosare contravenționale.

Alți peste 1 530 de conducători auto au încălcat regulile de circulație.

INSP anunță că începând cu data 1 octombrie, va desfășura timp de o lună operațiunea ,,Tulburel”, care are drept scop depistarea și documentarea conducătorilor care se urcă în stare de ebrietate la volan.

Conform legislației, conducerea unității de transport în stare de ebrietate se pedepsește cu amendă de până la 25 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii cu o durată de la 40 la 60 de ore. În plus, șoferii sunt privați de dreptul de a conduce pe un termen de până la un an. Dacă sunt prinși în stare de ebrietate alcoolică avansată la volan, șoferii riscă anularea dreptului de a mai conduce unități de transport.

Author: ziuadeazi.md