Publică un anunț
piatasud.md

Sergiu Rența: Vicepreședinții responsabili de domeniu nu-și fac activitatea!

Sergiu Rența: Vicepreședinții responsabili de domeniu nu-și fac activitatea!

Pe 26 august a avut loc ședința Consiliului Raional Cahul, o ședință cu foarte multe discuții. În cadrul emisiunii inDIRECT din 26 august 2021 a fost invitat Sergiu Rența- consilier raional, care ne-a vorbit despre ce s-a întâmplat în cadrul acestei ședințe.

„După mine a fost o ședință destul de lungă …parcă s-ar părea că sunt întrebări așa mai simple, dar sunt niște întrebări deocheate” afirmă Sergiu Rența.

Pe ordinea de zi au fost 31 de întrebări și 11 suplimentare, care după părerea lui Sergiu Rența nu puteau fi amânate. În una din ele fiind vizate instituțiile școlare care își vor începe activitatea în curând.

„Până la urmă noi suntem fondatorii și instituțiile sunt la balanța Consiliului Raional și puteau să vină să ne informeze. De ce nu s-a făcut? Înseamnă că oamenii sunt nepregătiți” susține Sergiu Rența.

Sergiu Rența are nemulțumiri față de activitatea anumitor vicepreședinți ai raionului Cahul. 

„De ce se merge sau de ce nu se face lumină în toate aceste probleme,  pentru că vicepreședinții responsabili de domeniu nu-și fac activitatea” declară Sergiu Rența.

Sergiu Rența a fost foarte insistent în a solicita suspendarea raportului de serviciu a unui vicepreședinte.

„Nu-s cumătru cu Calmîc, care este vicepreședinte responsabil de sănătate și asistență socială. Nu am auzit în alte direcții sau în alte domenii atâtea probleme cât în domeniul de sănătate, domeniul de asistență socială. Am intrat în istorie cu Spitalul Raional Cahul…acum mai nou cu asistența socială” spune Sergiu Rența.

Un val de reacții a stârnit decizia de a suspenda din funcție șefii de la Asistența Socială din r. Cahul.

 „Eu cred că e o decizie luată la fierbinte, eu le-am zis să nu se grăbească…decizia este una ilegală, eu sunt sigur ca ea va fi contestată” afirmă Sergiu Rența.

Un alt subiect discutat la ședință legat de Mijloacele financiare și bunuri- proprietate a raionului, a fost numirea șefului Direcției Dezvoltare Economică a Consiliului Raional Cahul, Nicolae Olteanu- fostul director al Fabricii de Brânzeturi. Sergiu Rența a avut careva reacții și în acest sens, menționând că anumite lucruri nu au fost încheiate și clarificate la fabrică.

„Este o decizie ilegală, nu am votat-o. Administrația raionului, președintele, vicepreședintele responsabil de domeniu, într-un fel își bat joc de patrimoniul public” susține Sergiu Rența.

O altă întrebare pe ordinea de zi, a fost Proiectul cu privire claselor specializate de fotbal. 

„Cel mai straniu apare în nota informativă- Clasă specializată de fotbal în cadrul Liceului Teoretic “Ioan Vodă”. Deci a identificat doar liceul” vorbește Sergiu Rența.

Nemulțumirea fiind legată de faptul că s-a ales doar o instituție. Într-un final s-a propus ca acest proiect să fie implementat și într-o școală rusă, astfel decizia a fost votată.

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare