Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul, dezvoltarea și promovarea antreprenoriatului social – parte a Agendei Locale de Business

La Cahul, dezvoltarea și promovarea antreprenoriatului social – parte a Agendei Locale de Business

La 11 aprilie, la Cahul,  a avut loc ședința Platformei de dialog public-privat în cadrul căreia s-a discutat implementarea și actualizarea Agendei Locale de Business (ALB) 2022-2026, cu introducerea unui capitol nou și anume „Dezvoltarea și promovarea antreprenoriatului social”. 

La ședința Platformei au participat reprezentanți ai autorităților locale, mediul de afaceri, și reprezentanți ai  organizațiilor nonguvernamentale.

ALB are drept obiectiv general să contribuie la îmbunătățirea mediului de afaceri și mediului investițional la nivel regional prin realizarea unor măsuri și programe de suport în afaceri, atragerea investițiilor, sporirea transparenței în dialog cu autoritățile publice locale.

Antreprenoriatul social este un fenomen care poate aduce lumea business-ului mai aproape de oameni, o activitate de antreprenoriat care soluționează o problemă socială de interes comunitar, un business care încadrează în muncă persoane din categoriile defavorizate, a fost principalul mesaj în cadrul ședinței. 

„Antreprenoriatul social se deosebește de antreprenoriatul clasic prin faptul că antreprenorii care au activitate în acest domeniu, trebuie să reinvestească 90% din profit în dezvoltarea afacerii sau rezolvarea problemelor sociale la nivel local” ne-a declarat Olga Pereverzev, directoare Filiala Cahul a Camerei de Comerț și Industrie a RM.

În cadrul filialei Cahul a fost creat un HUB de dezvoltare regional de afaceri sociale, care oferă asistență financiară, consultanță și mentorat antreprenorilor sau persoanelor cu inițiativă în domeniul antreprenoriatului social. 

„În cadrul ultimului proiect, se va acorda asistență financiară pentru procurarea echipamentelor, utilajelor și softurilor necesare dezvoltării inițiativelor sociale, beneficiind de sprijinul de până la 1700 euro pentru fiecare dintre cei 10 beneficiari”, a menționat Olga Pereverzev, directoare Filiala Cahul a Camerei de Comerț și Industrie a RM

Platforma de Dialog Public Privat din regiunea Cahul, este creată pentru dezvoltarea unui dialog constructiv între sectorul privat și autoritățile publice locale, promovarea interacțiunii inclusive cu părțile interesate, ce au ca scop promovarea climatului de afaceri și investițional atractiv și transparent. Aceasta implică sectorul privat la procesul de examinare a deciziilor din domeniul economic și a implementării Agendei Locale de Business.

Articole similare