Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu a vizitat câteva sate din raionul Cahul

Maia Sandu a vizitat câteva sate din raionul Cahul

Ieri, 15 noiembrie, președinta Republicii Moldova a vizitat 3 sate din Lunca Prutului din raionul Cahul.

”Am revenit cu drag ieri în satele din lunca Prutului. Am vizitat localitățile Văleni, Brânza și Colibași din raionul Cahul, unde am vorbit cu oamenii despre grijile lor zilnice și problemele țării. Le-am spus că acum doi ani nu mi-aș fi imaginat că, pe lângă problemele interne, vom avea și un război la hotar, cu multiple consecințe pentru noi, dar i-am asigurat că menținerea păcii și a securității la noi acasă este grija noastră principală, a menționat Maia Sandu.”

”Am discutat despre vulnerabilitatea energetică a țării noastre și despre faptul că, timp de trei decenii, nicio guvernare nu a construit alternative pentru asigurarea cu energie electrică, ținând țara dependentă de centrala din regiunea transnistreană. Abia în 2021 a fost inițiat primul proiect care ne va conecta la sistemul electric al României, dar construcția lui va dura câțiva ani. Până atunci, putem aduce curentul din România sau alte țări ale UE prin Ucraina, iar aceasta creează riscuri majore într-o perioadă de război. Chiar ieri, din cauza atacurilor barbare ale Rusiei asupra infrastructurii ucrainene, au fost deconectate de la curent mai multe localități din țara noastră. Războiul brutal al Rusiei în Ucraina ne afectează tot mai mult, a punctat președinta Republicii Moldova.”

În cadrul vizitei s-au discutat și problemele din agricultură și necesitatea cooperării fermierilor mici pentru ca ei să poată ajunge pe piețele externe, despre importanța drumurilor și dezvoltarea localităților.

Colibași, Brânza și Văleni vor beneficia de proiecte de finanțare prin Programul Național „Satul European”.


”Susținerea pentru integrarea europeană a țării în localitățile din lunca Prutului a fost și este în continuare foarte puternică. Oamenii cred cu tărie că locul Moldovei este în Uniunea Europeană și apreciază obținerea statutului de țară candidată la UE drept un pas major pe această cale, se menționează pe pagina de Facebook a Maiei Sandu.”

Articole similare