Maia Sandu la Platforma de Parteneriat pentru Moldova: ,,Nu mai avem luxul de a pierde timp”
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a solicitat în cadrul Platformei de Parteneriat pentru Moldova, inițiată de România, Germania și Franța și găzduită astăzi la Chișinău, ca sprijinul oferit de către partenerii țării noastre să fie cât mai direct, flexibil și rapid.
„Aici în Moldova avem un proverb pe care îl folosim des: „Unde-i unul nu-i putere, unde-s mulți puterea crește!” Ei bine, noi suntem mulți, și cu voi alături, suntem și mai puternici. Astăzi, Moldova e la o răscruce, dar nu e o răscruce în care nu știm încotro să mergem. Știm bine direcția: înainte, spre un viitor european, unde pacea și prosperitatea sunt la ordinea zilei. Viitorul țării noastre nu se construiește peste noapte, dar fiecare pas pe care îl facem împreună ne duce mai aproape de acel viitor stabil, european, unde fiecare cetățean trăiește cu demnitate și în siguranță. Mesajul meu principal de astăzi este că nu mai avem luxul de a pierde timp – trebuie să acționăm decisiv și cu mai multă certitudine. Am cerut ca sprijinul pe care îl primim să fie cât mai direct, flexibil și rapid”, a declarat Maia Sandu.
Șefa statului a adăugat că Moldova are un potențial enorm, dar, cu războiul la hotar, ne este dificil să-l valorificăm.
,,Istoria ne-a învățat că nicio țară nu a reușit să devină un succes economic fără un sprijin inițial solid și parteneriate de durată. Acesta este ajutorul pe care l-am cerut partenerilor noștri. Tot ceea ce facem are scopul de a îmbunătăți viața oamenilor noștri – să construim drumuri, poduri, școli, spitale și să creăm noi locuri de muncă. Avem multe de făcut și știm că doar împreună putem transforma visurile noastre în realitate. Suntem gata să muncim cot la cot pentru a construi o Moldovă puternică, un loc unde toți ne simțim acasă, într-o Europă unită”, a spus Maia Sandu.
Cea de-a cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, inițiată de România, Germania și Franța, reunește peste 65 de delegați – miniștri, viceminiștri, secretari de stat ai ministerelor de externe din statele partenere, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai organizațiilor internaționale.