Publică un anunț
piatasud.md

Migranții vor fi scoși de la evidența medicilor de familie până la revenirea în țară

Migranții vor fi scoși de la evidența medicilor de familie până la revenirea în țară

Persoanele emigrate, care în ultimii ani nu s-au adresat după servicii medicale la medicul de familie vor fi scoase de pe lista acestuia, transmite expresul.md cu referire la o circulară a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Potrivit informațiilor, acest lucru se întâmplă în contextul depistării mai multor cazuri de înregistrare neregulamentară a persoanelor pe lista medicului de familie, ceea ce duce inevitabil la creșterea numărului populației și  implică cheltuieli suplimentare.

Astfel, până pe 17 mai, medicii de familie vor trebui să revizuiască populația înregistrată pe liste și să excludă următoarele categorii de persoane:

  • Persoane care au emigrat și s-au stabilit peste hotare și nu se mai adresează pentru servicii medicale, iar în Republica Moldova vin doar în vizită și/sau în caz de deces dar informația nu a fost prezentată la Agenția Servicii Publice (ASP).
  • Străinii care au fost înregistrați în baza altor acte decât cele valabile pe teritoriul Republicii Moldova, sau au documente expirate (cu prezentarea acestora după caz).
  • Persoane din Transnistria care sunt decedate, sau care nu se mai adresează pentru servicii.
  • Persoanele cu statut special, cum ar fi militarii sau angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI), deoarece serviciile medicale sunt acordate de către instituțiile departamentale care se subordonează MAI sau Ministerului Apărării.

În cazul în care persoanele vor fi excluse și ulterior vor solicita servicii medicale, vor depune repetat o cerere conform regulamentului.

Articole similare