Publică un anunț
piatasud.md

Ministrul Agriculturii a prezentat un raport în Parlament

Ministrul Agriculturii a prezentat un raport în Parlament

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a prezentat astăzi în Parlament un raport cu privire la activitatea ministerului și situația din domeniu agricol. Oficialul a răspuns la întrebările aleșilor poporului și a fost criticat de opoziție, comunică MOLDPRES.

Potrivit șefului de la agricultură, circa 70% din fondul de subvenționare a mers către agricultorii mici și mijlocii, iar cei mai afectați agricultori sunt cei din sudul țării. El a menționat că peste 2000 producători din sud au primit câte 1240 lei per hectar. “Anul acesta, cei mai afectați din ei vor mai primi 2500 lei per hectar”,a declarat ministrul.

El a specificat că fermierii au depus 121 de dosare pentru soluționarea datoriilor la bănci la Comisia pentru analiza problemelor de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. În urma examinării acestora, s-a constatat că șapte agenți economici care aveau perioade restante de ordinul anilor au intrat în insolvabilitate, iar opt sunt în proces de prezentare a informației adiționale pentru creditori. Bolea a precizat că 200 de fermieri s-au adresat la Camera de Comerț și Industrie pentru consultanță, iar 21 au primit certificate de forță majoră cu care pot merge la creditori.

Prezentarea raportului în Legislativ a șefului de la agricultură a avut loc după ce, timp de mai multe zile, mai mulți fermieri au protestat și au blocat accesul către un punct de trecere a frontierei.

Articole similare