Publică un anunț
piatasud.md

Iurie Cebotari, consilier municipal : ”Este o abordare clară, vrem schimbări”

Iurie Cebotari, consilier municipal : ”Este o abordare clară, vrem schimbări”

Ultima ședință a Consiliului Municipal Cahul a fost prima ședință pentru doi noi consilieri municipali Iurie Cebotari și Petru Dospar. 

În cadrul emisiunii înDirect, Iurie Cebotari ne-a relatat despre activitatea Consiliului Municipal Cahul si depsre așteptarile pe care le are.

”Sunt cahulean de origine, am o mică afacere în domeniul instalațiilor elecrice. Particip activ în viața orașului meu și nu doar politic. Am o poziție activă pe care o promovez în fiecare zi. Referitor la lucrul în consiliu, nu înseamnă doar prezența și votare, foarte mult importă lucrul în comisie, sunt multe întrebări care necesită implicare pe bază de voluntariat. Cele mai grave probleme le avem cu întreprinderile fondate de Consiliul Municipal, nu doar pentru pierderile majore de apă, dar și pe activitate în administrare. Întreprinderea are un imprumut foarte mare, necesită 20 de ani pentru a-l înapoia. Încercăm să ameliorăm situația cu întreruperea apei și cu pierderea majoră a apei din cauza țevilor”, menționează Iurie Cebotari.

Deasemeni Iurie Cebotaru, ne-a declarat și despre următoarele acțiuni care trebuie să le ia consiliul municipal în soluționarea problemelor create anterior atât pentru S.A Apă Canal, cât și pentru Gospodăria Municipală.

”Fiecare întreprindere trebuie să aibă consiliul de administrare. S.A APA CANAL are o administrare bună, ceea ce nu avem cu părere de rău la Întreprinderea Municipală Gospodăria Municipală. S.A. Apă Canal are suficiente motive pentru a lua măsuri disciplinare, conducătorii nu au înțeles că se necesită lucru nu tărăgănare, cu Gospodăria Municipală urmează să fie instalat un consiliul de administrare pentru a avea un rezultat mai eficient”, declară Iurie Cebotari.

Întreprinderea Municipală Gospodăria Comunal Locativa Cahul, a fost înregistrată la 29 ianuarie 2001 de către fondatorul, Consiliul Municipal Cahul. La întreprindere activeaza 105 angajați ce prestează o gamă largă de servicii de interes public municipal.

”Este o abordare clară, vrem schimbări și nu e doar abordarea noastră, ci a cetățenilor care ne-au ales. Consiliul Municipal precedent nu a fost cointeresat în ameliorarea problemelor, nu acuz pe nimeni, fac o analiză. Întreprinderea Municipală Gospodăria Municipală își exercită funcțiile pe care le are, dar cerințele timpului de astăzi sunt altele, lucrul necesită modernizare. Dar sunt oameni care nu vor să facă schimbări în domeniul dat”, punctează Iurie Cebotari.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare