Publică un anunț
piatasud.md

Moldova a transmis chestionarul de aderare la Uniunea Europeană

Moldova a transmis chestionarul de aderare la Uniunea Europeană
© sursa foto: tv8.md

Republica Moldova a completat chestionarul de aderarea la Uniunea Europeană (UE), iar azi, 22 aprilie, acesta a fost transmis Ambasadorului UE.

În cadrul evenimentului, Președinta Maia Sandu, a declarat că integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană va oferi cetățenilor țării noastre mai multe posibilități, mai multă siguranță, democrație și bunăstare, transmite tv8.md.

„A fost un efort care merită toată aprecierea, șui nu ne oprim aici, Între timp a venit un alt chestionar mai voluminos. Vom munci mai mult decât până acum, integrarea Republicii Moldova în UE este proiectul nostru de țară, este proiectul acestei generații, estel lumina de la capătul tunelului de care avem nevoie cu toiții și pentru asta trebuie să muncim, să ne angajăm în acest efort și contăm pe contribuția tuturor. UE este în primul rând un proiect al păcii, este un proiect al bunăstării, democrației și prosperității”, a declarat șefa statului, Maia Sandu.

„Republica Moldova este o țară mică și vulnerabilă. Republica Moldova va fi în siguranță în familia UE, în aceatsă familie putem să oferim cetățenilor noștri mai mmulte oportunități, mai multă siguranță și știm că trebuie să facem un efort real ca să ajungem acolo”, a mai precizat președinta.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au implicat în completarea chestionarului.

„Vrem să aducem Europa la noi acasă. În acest document se vorbește despre legislație, care sunt prevederile ce țin de drepturile omului, care este situația economică. La acest chestionar a lucrat multă lume. S-a lucrat peste program, au fost și persoane din societatea civilă care au muncit pentru a putea aduce un rezultat ”, a precizat Gavrilița.

Articole similare