Publică un anunț
piatasud.md

Oleg Creciun: Dacă îl întrebăm pe Dumnezeu ce să facem, cu siguranță spunea: stăm acasă

Oleg Creciun: Dacă îl întrebăm pe Dumnezeu ce să facem, cu siguranță spunea: stăm acasă

”Este un razboi în care oponentul nostru este un virus care a infectat deja multe țări inclusiv și Republica Moldova”, a menționat domnul Creciun în cadrul emisiunii inDIRECT.

”În raionul Cahul s-au făcut toate pregătirile posibile și în fiecare zi încercăm să intervenim cît mai mult posibil în lupta cu acest virus și aici, dragi cetățeni, toți trebuie să înțelegem că fără sprijinul societății toate eforturile autorităților sunt practic minimale.Singurul sprijin din partea populației este înțelegerea prin faptul că această infecție poate fi oprită doar prin lipsa de comunicare. Fie pe stradă sau în transport public, nu e exclus și faptul că cineva din rude sau apropiați este infectat cu acest virus”, a menționat domnul director.

Spitalul raionului Cahul este în carantină ceea ce înseamnă că toate  vizitele la spital sunt interzise.

”Conform scenariului 1 și 2 vor fi valorificate capacitățile sectorului spitalicesc din municipiul Chișinău deci intră în joc și spitalul feroviar, spitalul ,,Toma Ciorbă,, este deja supra aglomerat. În scenariul 3 Ministerul Sănătății propune ca unele din spitalele de forță din  țară să preia pacienții infectați cu COVID-19 la tratament, în special vorbind de regiunea sud, unde vor fi pregătite trei spitale, din Căușeni, Comrat și Cahul”, a declarat Oleg Creciun.

Spitalul Raional se aprovizionează în regim continuu cu tot necesarul.Personalul a fost instruit de către epidimiologul spitalului și de către colegii de la Sănătate Publică. Deasemeni azi într-o conferință live cu Ministerul Sănătății a fost efectuată o ședință de instruiri pentru pregătirea spitalului.

”La ședința de azi, în cadrul căreia am discutat mai mult pregătirea psiho-emoționala a angajaților medicali, vreau să rog toți cetățenii să vină cu mesaje de încuranjare pentru toți angajații medicali pentru a rezista pîna la capăt în această luptă. Se pare a fi o ruptura din filme cu pandemii și epidemii, ni se pare că nu ne va atinge, dar să fim realiști fiindcă deja am fost atinși, deja este și la noi în țară, în localitățile noastre. Nu trebuie să subestimăm. Să înțelegem că este un război adevărat, doar că de această dată inamicul nostru este un virus, iar soldații suntem chear noi cei care trebuie să rămînem acasă să nu permitem răspîndirea acestui virus”, a declarat directorul IMSP SR CAHUL.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Video vedeți mai jos: 

Articole similare