Publică un anunț
piatasud.md

Peste 15 kg de tutun pentru narghilea ascunse în rezervorul pentru combustibil depistate de Serviciul Vamal din Cahul/VIDEO

contrabanda tutun

A încercat să treacă prin postul vamal Cahul cu peste 15 kg de tutun pentru narghilea, tăinuite în rezervorul unui automobil de model „Mercedes E 220 CDI”. Este vorba de un bărbat de 44 de ani, planul căruia a fost dejucat de funcționarii vamali la ieșire din țară. 

Acționând în baza indicatorilor analizei de risc, funcționarii postului vamal Cahul în conlucrare cu inspectorii din cadrul Centrului Chinologic al Serviciului Vamal, au supus unui control detaliat mijlocul de transport ce se deplasa din Republica Moldova spre Bulgaria (conform informației comunicate de către șofer).

În rezultatul controlului, tăinuite în rezervorul mijlocului de transport, într-un loc special adaptat, au fost depistate 59 pachete de narghilea, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul intenționa să vândă cele circa 15 kg de narghilea pe piața neagră din Uniunea Europeană.

Tutunul și automobilul au fost ridicate, iar cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

Articole similare