Publică un anunț
piatasud.md

Petru Moraru: „Nu ne este ruşine de ceea ce-am făcut pentru că am îndeplinit jurământul”

Declaraţiile au fost făcute în cadrul aniversării a 25-a de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan.

„Nouă nu ne este ruşine de ceea ce-am făcut pentru că noi am îndeplinit jurământul, şi dovadă la aceasta sunt ordinele şi medaliile primite de noi şi care au fost răscumpărate cu sânge” a declarat Preşedintele „Uniunii raionale Cahul a veteranilor războiului din Afganistan”.

Petru Moraru a mai adăugat: „In această zi, doresc să chem reprezentanţii puterii de stat a Republicii Moldova despre faptul că noi, veteranii războiului din Afganistan, suntem gata, în orice moment, să susţinem pe cei care ne înţeleg. Printre noi, veteranii, sunt foarte multe persoane care au participat la războiul de pe Nistrul în anul 1992. Cu arma în mâna apărând integritatea şi independenţa Republici Moldova. Oare aceste persoane nu sunt eroi?” 

În adresarea Sa, Preşedintele Uniunii veteranilor războiului din Afganistan a urat combatanţilor multă sănătate, îndeplinirea visurilor, mult curaj şi să fie puternici.

„Avem de înfruntat multe şi în timp de pace şi datoria noastră este să izbutim, să trecem cu succes toate greutăţile” a punctat Petru Moraru.  

În cadrul ceremoniei, care a avut loc în incinta Palatului de Cultură din Cahul, pentru veterani a fost organizat un concert de muzică generică iar după finisare, combatanţii au mers la cimitirul din oraş pentru a depune flori la mormintele camarazilor căzuţi pe câmpul de luptă. 

În războiul Afgano – Sovietic, care a durat din 1979 până în 1989, pe câmpul de luptă au căzut 15051 soldaţi sovietici iar peste 53 mii au fost răniţi.

Pe 15 februarie 1989, ultimele unităţi ale armatei sovietice au fost retrase din Afganistan. 

Articole similare