Publică un anunț
piatasud.md

Poliția începe campania ”Pietonul”

Poliția începe campania ”Pietonul”

Începând cu data de 12 februarie și până pe 24 februarie, Inspectoratul General al Poliției (IGP) va desfășura pe întreg teritoriul țării campania „Pietonul”, cu scopul reducerii numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor.

Campania se va concentra pe intensificarea controalelor în trafic, dar și pe acțiuni de sensibilizare a pietonilor și a conducătorilor auto cu privire la respectarea regulilor de circulație.

Reamintim că neacordarea de prioritate legală pietonilor se sancționează cu amendă de la 1500 la 1800 de lei și 5 puncte de penalizare. Repetarea contravenției în decursul aceluiași an duce la o amendă mai mare (2250-2500 lei) și suspendarea permisului de conducere pentru 30-45 de zile.

Pietonii, la rândul lor, sunt pasibili de sancțiuni

Ignorarea semnelor de circulație, traversarea neregulamentară sau deplasarea în locuri interzise pot fi sancționate cu amendă de până la 450 de lei.

În luna ianuarie a anului curent, pe teritoriul țării au fost înregistrate 52 de accidente cu implicarea pietonilor, soldate cu 11 decese și 42 de persoane traumatizate.

Doar prin respectarea reciprocă a regulilor de circulație putem reduce numărul accidentelor rutiere și salva vieți omenești.

Articole similare