Publică un anunț
piatasud.md

Primăria Cahul e gata să preia clădirea fostei Școli – internat speciale pentru copii surzi și hipoacuzici

Primăria Cahul e gata să preia clădirea fostei Școli – internat speciale pentru copii surzi și hipoacuzici

Edificiul Școlii – internat speciale pentru copii surzi și hipoacuzici din Cahul este amplasat pe un teren de 2,7 ha, la moment este în proprietatea Ministerului Educației.

Din anul 2020, Școala -internat nu mai activează, iar în acel an, subiectul lichidării școlii – internat a fost foarte dezbătut în societate, pe motiv că această instituție asigura dreptul la educație pentru un grup de copii cu o formă foarte specifică de dizabilitate.

Citește și: Părinții elevilor cu dizabilități de auz cer asigurarea dreptului copiilor lor la educație incluzivă

În luna octombrie 2018, Consiliul municipal Cahul aprobă o decizie prin care se oferă acordul de a prelua terenul și clădirea fostei instituții de la Ministerul de resort.

După mai bine de jumătate de an, la ședința din 16 iunie 2023, Consiliul Municipal Cahul a adoptat o decizie prin care completează decizia din octombrie 2022.

Astfel, decizia vine ca o completare a puncului 1 din decizia anterioară, nr. 4/18(20/18) din 6 octombrie 2022 și specifică că preluarea cu titlu gratuit din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a municipiului Cahul a clădirii fostei ”Școli-Internat specială pentru copii surzi și hipoacuzici”, a unui teren pentru construcție, și a altor două construcții auxiliare amplasate pe teritoriu, va fi cu păstrarea destinației acesteia – domeniul educației.

Această modificare a deciziei face ca o dată ce edificiul și terenul aferent de 2,7 ha va ajunge în proprietatea municipalității, acestea vor putea fi valorificate doar conform destinației de bază: cererea centrelor educaționale, amplasarea instituțiilor educaționale etc.

Decizia Consiliului a fost expediată Guvernului Republicii Moldova pentru inițierea procedurii de transmitere, din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a municipiului Cahul, iar toate bunurile patrimoniale să fie transmise în proprietatea unității administrativ teritoriale Cahul.

Articole similare