Publică un anunț
piatasud.md

Startup City Cahul face tehnologiile să devină pe înțelesul copiilor

Startup City Cahul face tehnologiile să devină pe înțelesul copiilor

Startup City Cahul în parteneriat cu Tekwill Academy Kids fac posibilă o educație tehnologică avansată pentru mai mulți copii din Republica Moldova. 

Începând cu 12 martie, la Cahul, va începe instruirea copiilor din regiune în domeniul roboticii, electronicii, programării și ingineriei. Cele 4 cursuri create după curricule adaptate ultimelor tendințe în educație sunt destinate copiilor de la 5 la 17 ani și oferă posibilități nelimitate care pregătesc micii exploratori pentru a face față provocărilor din viitor.

Cursurile vor avea loc în fiecare sâmbătă, la Palatul de Cultură „Nicolae Botrgos” din Cahul, și vor oferi viitorilor adulți posibilitatea să experimenteze profesiile care devin tot mai solicitate în câmpul muncii. 

În timpul cursurilor copiii vor dobândi abilități tehnice și logice, vor putea asocia teoria cu practica, vor învăța cum să rezolve eficient problemele, vor învăța din propriile succese și greșeli, iar în rezultat vor adopta un rol proactiv în propria lor educație și viață. 

Cursurile vor oferi experienţe de învăţare valoroase prin activităţi practice și interactive, concepute în funcție de vârsta participanților: 

Young Mechanic – cursul unde copiii de 5 și 6 ani vor folosi Seturile LEGO® Education ca pe un instrument eficient de studiu al elementelor de mecanică, vor construi dispozitive nemotorizate și vor înțelege mai bine cum funcționează tehnologiile din jur. 

MILO – opțiunea perfectă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 9 ani unde, cu ajutorul mentorilor, vor înțelege mai bine noțiuni din domeniul științei și vor dezvolta motorica fină prin asamblarea roboților. Participanții vor învăța să înțeleagă, să analizeze și să execute individual instrucțiuni, iar datorită sistemului nostru unic de motivație, participanții vor descoperi cum să folosească util și practic tehnologiile. 

RoboMaker – la acest curs, copiii de la 10 la 12 ani vor învăța să programeze roboți capabili să reacționeze la lumină, să simuleze mișcarea mașinilor fără șofer, să imite un robot aspirator și multe alte sarcini.

La fiecare dintre cele 30 de lecții, participanții vor programa roboții să execute sarcini tot mai complicate, iar faptul că vor vedea rezultatul muncii lor în aplicare îi va stimula și mai mult să-și descopere potențialul. 

Programare și electronică – cursul care formează abilitățile de bază și deprinde logica programării la copiii cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani. La final de curs participanții vor deține instrumentele necesare pentru a putea asimila orice limbaj de programare și vor avea un bagaj de aptitudini și cunoștințe necesare pentru o dezvoltare profesională în domeniu. 

Iar pentru a le susține creativitatea, vor fi organizate masterclass-uri STEAM gratuite, unde copiii vor pune în practică, într-o manieră captivantă, cunoștințe din știință, tehnologie, artă, matematică și inginerie.

Dotarea cu echipament și asistența financiară sunt oferite de către Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia, ca parte a activităților proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul. 

Ținem să menționăm că 70% din prețul cursului sunt acoperite de către partenerii proiectului, respectiv prețul cursului va constitui doar 30% din costul total. 

Oferă-i copilului tău posibilitatea de a deprinde bazele limbajelor de programare, să-și exploreze, la maxim, potențialul și să experimenteze elementele de bază ale celor mai profitabile meserii ale viitorului. Suntem alături de părinți la Chișinău și, de pe 12 martie la Cahul. 

Pentru a vă putea înregistra la cursuri și la ateliere accesați http://cahul.tak.md sau apelați 079744448

Articole similare